Tutorials voor PIXMA

Tips & tricks voor je PIXMA

Februari kan een druilerige tijd zijn. Het mag dan de kortste maand van het jaar zijn maar het weer voelt nog altijd winters aan. IJzige ochtenden en sneeuw maken plaats voor miezer en regen. De dagen slepen voort en de zomer lijkt nog ver weg.

Er is geen betere reden om je te laten opvrolijken door je fotografie. Je prachtige en dramatische beelden printen kan een fantastische manier zijn om wat licht in de grijze dagen te brengen.


uitzonderlijk - Canon
Kieran Clarke – Paraplu's
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Probeer verschillende soorten fotopapier

Er zijn talloze fantastische soorten fotopapier op de markt. Dus print je foto's elke week eens op een ander soort papier voor een andere look! Begin met matglans en ga verder met semi-glanzend, glanzend en als laatste het professionele Pro Platinum.

Elk type papier heeft ander kenmerk, dat beïnvloedt hoe je foto's eruit komen te zien. De matglans papiersoorten zijn platter met minder uitgesproken tinten en minder contrast. Daardoor is dit soort papier ideaal voor zwart-wit- en kleurenfoto's en kunstreproducties waarbij warme kleuren en grijstinten uitstekend tot hun recht komen. Print je foto's in de tweede week op semi-glanzend papier. Dit papier produceert briljante foto's met minder glans voor een zachtere afwerking. In de laatste weken van de maand kun je glanzend fotopapier proberen voor de meest levendige, scherpe resultaten op het professionele Pro Platinum voor prachtige kwaliteit en bescherming tegen vervaging.

Tip: maak elke week foto's die passen bij het karakter van elk type fotopapier.