Tutorials voor LEGRIA

Tips & tricks voor je LEGRIA

Februari kan een druilerige tijd zijn. Het mag dan de kortste maand van het jaar zijn maar het weer voelt nog altijd winters aan. IJzige ochtenden en sneeuw maken plaats voor miezer en regen. De dagen slepen voort en de zomer lijkt nog ver weg.

Er is geen betere reden om je te laten opvrolijken door je fotografie. Maak prachtige en dramatische video's om wat licht te brengen in de grijze dagen en je dagelijkse routine spannender te maken. Gebruik je fotografie om iedere dag bijzonder te maken met iets betekenisvols en gedenkwaardigs. En daag jezelf daarmee ook uit om deze maand meer video's te maken; zo word je ook nog eens een betere fotograaf.

uitzonderlijk - Canon
Michael Gil – Nachtelijke snack
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Verhaal van het seizoen

Video's zijn een fantastische manier om het verhaal van je dagelijks leven te vertellen. Om het bijzonder te maken, kun je je richten op alleen de beste momenten: de eerste keer dat je de zon ziet voordat je naar je werk gaat, de beweging en energie van de dagelijkse rit naar je werk of iets opvallends dat je nog niet eerder had opgemerkt.

Om dit te doen moet je je camcorder altijd in de aanslag hebben. Je weet immers nooit wanneer de beste momenten zich zullen voordoen. Door de gewoonte te krijgen je camcorder mee te nemen, kun je je richten op het opnemen van de belangrijkste delen van een gebeurtenis of scène zodat je video's altijd spontaan verlopen en interessant zijn.

Vergeet niet dat je verschillende standpunten voor elk van de hoogtepunten nodig hebt. Probeer dus ongeveer 10 seconden van een opname vast te leggen en zoom in of uit voor een ander beeld.

De andere vaardigheid die je je eigen zou kunnen maken, is om wat 'b-roll' te maken. Dit zijn korte clips die helpen bij de overgang tussen hoofdelementen en videohoogtepunten in je verhaal.