LEGRIA Tips & Tricks

Deze maand zijn de Tips & Tricks bedoeld om je te helpen de ongebruikelijke en nog niet ontdekte delen van de stad op te zoeken en de essentie vast te leggen in je foto's en video's.

LEGRIA Tips & Tricks - Canon
Mensen door Matteo Ciani Bassetti


Video's maken in de stad

Stel je eens voor dat jouw video een reclame is voor de stad die je bezoekt of dat je een aspect van het stadsleven probeert vast te leggen. Door jezelf een duidelijk doel te stellen en een verhaal te bedenken waar je voor wilt fotograferen, zorg je ervoor dat je de juiste videobeelden vastlegt om je verhaal over de stad te vertellen. Je zou je kunnen concentreren op mode, architectuur, muziek of één bepaalde straat om een interessant, visueel portret te maken van de stad die nooit stilstaat.


Video snapshots

Gebruik de Video snapshot-modus om kleine stukjes uit de video te gebruiken die het verhaal van de stad vertellen. Als het deel van de stad interessante geluiden heeft, is het vaak de moeite waard om een langer fragment op te nemen om te gebruiken als een doorlopende sectie van livegeluid voor verschillende, afzonderlijk gefilmde videoclips. Audio Scene Select past de instellingen voor de audio-opname op de camcorder automatisch aan om ervoor te zorgen dat het omgevingsgeluid van de stad duidelijk wordt vastgelegd.

Tip: leg de bewegingen van de stad vast. Mensen of het openbaar vervoer zijn uitstekende onderwerpen die de dynamiek van een stad en de veranderingen gedurende de dag laten zien.

LEGRIA Tips & Tricks - Canon
Vertrek van de Harlem Line door Erich Poole


Denk aan het licht

Een belangrijke factor bij het filmen van de stad is het licht. Je hebt niet altijd de keuze. In musea en andere interieurs is het licht vaak gedimd. Probeer in dit soort omstandigheden geen opnamen te maken terwijl je loopt. Maak een opname vanuit een stabiele positie, druk op de pauzeknop en stel je volgende opname in.

Als je buiten bent, is het bij daglicht vaak een goed moment om opnamen te maken en details in zonlicht te laten zien wat soms kan resulteren in harde schaduwen. Bewolkte omstandigheden geven vaak veel betere resultaten.

Voor opnamen in het donker moet je een beetje experimenteren om de gewenste resultaten te krijgen als er weinig licht is. Probeer je opnamen te beginnen bij schemer. Zoek goed verlichte locaties en gebruik waar mogelijk een statief.