Leg het ritme van de grote stad vast

Deze maand zijn de Tips & Tricks bedoeld om je te helpen de ongebruikelijke en nog niet ontdekte delen van de stad op te zoeken en de essentie vast te leggen in je foto's en video's.

Toenemende verstedelijking betekent dat meer mensen in meer delen van de wereld ervoor kiezen te wonen, werken en spelen in de stad. Deze stedelijke samensmeltingen van cultuur, architectuur, eten en ideeën definiëren vaak de cultuur van het land en trekken bezoekers aan die op zoek zijn naar authentieke ervaringen. Ze bieden bovendien 24/7 gelegenheid om prachtige foto's en video's te maken.

immer veranderende stad - Canon
Melbourne door Ralf Kaldenhoff


Omarm de creatieve uitdaging van steden

Stadslandschappen en de inwoners van steden zijn een creatieve uitdaging die het waard is om voor te gaan. Arbeiders, markten, levensgenieters en ongebruikelijk verlichte architectuur: het zijn allemaal uitstekende gelegenheden om indringende beelden te creëren. Dus als je de stad intrekt om te gaan fotograferen, richt je dan op wat je ziet, hoort, ruikt en de kleine details in je beelden.


Verken en experimenteer

Een deel van het plezier in het fotograferen van een stad is de verkenningstocht. Ga verder dan de gebruikelijke toeristische attracties en leer de stad kennen zoals ze écht is, ga naar de plekken waar de lokale bevolking heengaat en waar het dagelijks leven van de stad zich afspeelt.

Door de automatische opnamemodi op je camera te gebruiken, kun je de stad vastleggen zoals ze zich laat zien. Maar houd je niet in en experimenteer met modi die je normaal gesproken misschien niet zou gebruiken. Je bent immers een bezoeker, een waarnemer én een fotograaf. Neem wat meer tijd om even stil te staan, te kijken, na te denken en de beelden te maken die je wilt.