LEGRIA Tips & Tricks

Verken de wereld vanuit nieuwe perspectieven

Deze maand staat een nieuw perspectief op het leven centraal. Maak kennis met twee Russische avonturiers, Vadim en Vitaliy, die de fascinerendste steden ter wereld verkennen - vanuit adembenemende hoeken.

Voor je eigen foto's hoef je niet per se gebouwen te beklimmen om iets vanuit een andere hoek vast te leggen. Vertel een verhaal gewoon vanuit een andere invalshoek en roep zo nieuwe emoties op. Je doet dit door een bepaalde stemming te creëren, ideeën uit te drukken of een verhaal te vertellen door middel van je foto's.

Het mooiste is als je beeld indruk maakt op de kijker die het voor het eerst ziet.

Je kunt ideeën uitdrukken door middel van de compositie. Je kunt bijvoorbeeld contrasten laten zien in een opname van een bruisende stad door scherp te stellen op iemand die rustig zit te mediteren op een metroperron. Of je kunt door te hurken, de voeten van forenzen fotograferen en zo een ander perspectief van je dagelijkse reis naar het werk te bieden. Bekijk de Tips & Tricks voor meer wetenswaardigheden.

Een uniek perspectief creëren kan ook door te experimenteren met kleur. Lees verder en ontdek hoe kleur de manier waarop we dingen zien kan vormen en een vleugje magie kan toevoegen aan je foto's.

Witbalans gebruiken bij video-opnamen

Experimenteren met de witbalans is een interessante manier om verschillende perspectieven voor je video's te verkennen. De meeste LEGRIA-camera's bevatten naast de volledig automatische witbalans de witbalansinstellingen KUNSTLICHT en DAGLICHT.

Witbalans gebruiken bij video-opnamen - Canon
© Leo Hidalgo - Canon EOS 600D - Silence
Creative Commons-licentie

Wanneer je binnenopnamen maakt bij het licht van normale lampen, kunnen je video's een wat oranje tint krijgen. Dat komt doordat Canon's standaard witbalans is ontworpen om wat warmte vast te houden bij dit soort verlichting.

Voor neutralere kleuren is het handig om de witbalans aan te passen aan de verlichting van de ruimte. Kies daarbij voor KUNSTLICHT voor gewone binnenverlichting en DAGLICHT voor natuurlijk daglicht buiten. Door de tegenovergestelde witbalans voor specifieke lichtomstandigheden te selecteren, krijgen video's een koele of warme tint die video's een ander perspectief geven op je scènes.

Speel met de witbalansinstellingen om te zien welke het beste voor je werkt en probeer opnamen te maken met verschillende lichtomstandigheden voor unieke en opvallende scènes.