PIXMA Tips & Tricks

Steden zijn ontzettend divers. De gevoelens die ze oproepen zijn lastig in kaart te brengen. In de tutorials van deze maand leer je hoe je dat gevoel kunt vastleggen. Zo krijg je een perspectief waaruit een aspect van het stadsleven blijkt. Als je in je foto's mensen gebruikt, vertel je meer over een stad dan wanneer je enkel de gebouwen of herkenningspunten fotografeert.

Prints voor je favoriete stadsmensen

Stadsportretten - Canon
Farhad Sadykov
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Heb je je beziggehouden met het maken van portretten? Dan is het leuk om een print te geven van de foto. Een print van 10 x 15 cm of 13 x 18 cm op fotopapier heb je zo gemaakt met een PIXMA-printer. Er is glanzend fotopapier en semi-glanzend fotopapier verkrijgbaar. Voor A4-prints en groter is er ook matglanzend en zijdeglanzend papier verkrijgbaar. Let erop dat je in de instellingen van het printerstuurprogramma de juiste papiersoort en het juiste papierformaat selecteert.


Maak er een groter geheel van

Stel een verzameling samen van typische portretten van je stad. Print de foto's vervolgens uit als een collage met de Canon My Image Garden-software, waarmee je meerdere foto's op een pagina kunt rangschikken. Bij grote prints werkt dat uitstekend. Deze collages zijn ideaal voor A3-papier, mits je printer dit formaat ondersteunt. De printerseries PIXMA iP8750 en PIXMA PRO serie kunnen ook grotere pagina's (A3+) printen.