LEGRIA Tips & Tricks

Steden zijn ontzettend divers. De gevoelens die ze oproepen zijn lastig in kaart te brengen. In de tutorials van deze maand leer je hoe je dat gevoel kunt vastleggen. Zo krijg je een beeld van het stradsleven. Als je in je foto's mensen gebruikt, vertel je meer over een stad dan wanneer je enkel de gebouwen of herkenningspunten fotografeert.

Het tempo van een stad

Als je een film maakt met een LEGRIA, kun je die zo bewerken dat je het tempo van de stad laat zien.

Maak je een film in een grote stad als Rome of Londen, waar het elke dag een drukte van jewelste is. Zorg er dan voor dat die drukte ook in je film te zien is. Gebruik de Video Snapshot-modus en maak een paar korte filmpjes die je vervolgens kunt samenvoegen om het hoge tempo van zo'n stad vast te leggen. Zoom in en richt je op kleine details om het visuele verhaal compleet te maken. Met zo'n close-up kun je de grotere fragmenten mooi samenvoegen.

Stadsportretten - Canon
Joe Hunt
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Camerapositie

Wat rustigere steden, zoals Sevilla of Dublin, vragen om een andere benadering. Met lange fragmenten laat je goed zien hoe gemoedelijk het er is. Maak naast je hoofdopnamen ook allerlei losse fragmentjes. Die kun je gebruiken om het verhaal tussen de hoofdfragmenten te vertellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stoplichten of mensen die willen oversteken bij een zebrapad. Zorg dat je in een groene stad op een rustige plaats filmt. Daarmee schets je de achtergrond voor je video.