Compositie

Wanneer je foto's maakt van één persoon, ben je geneigd om diegene in het midden van het beeld te plaatsen. Vaak worden betere resultaten verkregen wanneer de persoon zich juist niet in het midden van het beeld bevindt. De foto is dan dynamischer. Kijk eens naar een televisieserie om te zien hoe de personages daar zijn gepositioneerd. Wellicht doe je handige ideeën op voor het bepalen van composities bij portretfoto's.Op een portretfoto hoeven niet altijd het hoofd en de schouders te staan. Ga eens iets naar achteren zodat de persoon deel uitmaakt van de omgeving. Een slaapkamer, werkkamer of keuken zegt soms net zoveel over de persoon als zijn of haar gezicht. Of ga zo dicht mogelijk bij de persoon staan om de nadruk te leggen op de ogen en mond.

Maar het allerbelangrijkste: experimenteer! Je kunt je digitale foto's direct op het LCD-scherm bekijken, de wat mindere exemplaren wissen en je successen laten zien.

Opsturen naar de Galerij
Kerst en oud en nieuw zijn ideale momenten om je nieuwe camera te leren gebruiken. Maar ook als je al een camera hebt, laat hem dan niet liggen en leg al die mooie momenten vast. Gebruik het advies in deze Tips & Tricks voor de prachtigste plaatjes en stuur de mooiste naar de Galerij. Wie weet wordt jouw foto volgende maand wel getoond als een van de beste!

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten