RAW- en JPEG-afbeeldingen maken

Je kunt afbeeldingen in verschillende indelingen opslaan. De keuze voor een indeling is afhankelijk van wat je met de foto wilt doen.

Picture_Tutorial_img4

Met alle digitale camera's van Canon kun je JPEG-bestanden maken. Deze worden in de camera verwerkt, waarbij ongewenste afbeeldingsgegevens worden verwijderd. Je kunt een JPEG-bestand openen met de software die bij je Canon camera is geleverd, en wijzigingen aanbrengen. Bijvoorbeeld het converteren van een kleurenbestand in een zwart/wit bestand. Maar je werkt niet met alle gegevens, en dat betekent dat je beperkt bent in het aantal wijzigingen dat je kunt aanbrengen.

Als je graag foto's bewerkt nadat je deze van je camera hebt gedownload, is het aan te raden om foto's in RAW-bestanden te maken. Met alle EOS-camera's en bepaalde PowerShot-modellen kun je RAW-opnamen maken. Hierdoor blijven alle gegevens behouden die door de camera zijn vastgelegd, zodat je over meer opties beschikt voor het aanpassen van de foto. Je kunt een rood, geel of groen filtereffect toepassen om het contrast te verhogen of zelfs een sepia, blauwe of paarse tint toevoegen.

Opsturen naar de Galerij
Mogelijkheden te over om fantastische zwart/wit foto's te maken. Pak je camera nu je de adviezen van deze Tips & Tricks hebt gelezen, geef je creativiteit de vrijheid en maak fantastische foto's. En stuur de mooiste in naar de Galerij. Wie weet wordt jouw foto volgende maand wel getoond als een van de beste!

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten