Beeldstijl/ Picture Style

Bij EOS-camera's gebruik je de Picture Style-instellingen om kleuren te beheren. Met ‘Landschap’ worden blauw- en groentinten levendiger. Er is geen standaardequivalent van ‘Dieprood’ voor je herfstfoto's zoals in veel compact camera's aanwezig, maar met de ‘Picture Style Editor’-software op de cd meegeleverd met de camera, kun je je eigen instellingen maken.

Je kunt ook extra Style-bestanden downloaden van CANON iMAGE GATEWAY. Er zijn momenteel zeven nieuwe ‘Picture Style’-bestanden beschikbaar, waaronder ‘Herfsttinten’. Deze optie verzadigt rood- en geeltinten en zorgt voor een goede balans met blauw- en groentinten.

Er kunnen maximaal drie ‘Picture Style’-bestanden (die zijn gemaakt door jou of door Canon) worden geüpload naar een compatibele EOS-camera. Deze zijn klaar voor gebruik bij alle onderwerpen.

‘Picture Style’: ‘Neutraal’, ‘Herfsttinten’

De afbeelding later bewerken
Je kunt natuurlijk ook foto's maken met de neutrale instelling onder ‘My colors’ of ‘Picture Style’ en je afbeeldingen later op een computer bewerken. Met Canon Digital Photo Professional-software, meegeleverd met alle EOS- en bepaalde PowerShot-camera's, kun je eenvoudig de verzadiging en tint van je foto's aanpassen, evenals andere parameters. Als je RAW-bestanden kunt maken met je camera, kun je het beste dit bestandstype gebruiken als je van plan bent om naderhand veel wijzigingen aan te brengen. Maar het is ook mogelijk om JPEG-bestanden te bewerken. Je kunt RAW- en JPEG-bestanden instellen via een van de menuschermen van je camera. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen