Tips & Tricks: Fotograferen tijdens de feestdagen

Fotostudio

Als je een feestje geeft, is het een geweldig idee om een fotostudio te improviseren, zodat iedereen een leuke herinnering mee naar huis kan nemen.

Richt een hoekje van de kamer in als kleine fotostudio. Je hebt hiervoor alleen maar een neutrale achtergrond (bijvoorbeeld gordijnen of een geschilderde muur) en een camera op een statief nodig. Met een ISO-instelling van 800 of 1600 hoef je misschien geen flitser te gebruiken, maar de keuze is aan jou. Vraag je gasten of ze op een bepaald moment tijdens de avond een foto van zichzelf willen maken.

Picture_Tutorial_img4_DSC

Je kunt de zelfontspanner gebruiken, maar een groot aantal PowerShot- en IXUS-camera's beschikken over Smile- en/of Wink Detection (glimlach- of knipoogdetectie), waarmee je veel gemakkelijker zelfportretten kunt maken en nog meer plezier hebt.

Als je een SELPHY hebt, kun je de foto's direct printen. Je kunt ze natuurlijk ook uploaden naar je CANON iMAGE GATEWAY fotalbum en al je gasten toegang bieden tot je foto's.

Experimenteer!
De feestdagen zijn door de vrije dagen een uitstekende gelegenheid om je camera wat beter te leren kennen en wat nieuwe ideeën uit te proberen. Dus laad de batterij op, zorg dat je ruimte genoeg hebt op je geheugenkaart en ga erop uit om bijzondere en ongewone foto's te maken.

1  2  3  4

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Seizoenen en weer
Perfecte portretten
Ontdek je camera
Fotografie in zomerlicht
Compositie
Filmen