LEGRIA Tips & Tricks

Of je nu een nieuwe plek bezoekt of de omgeving waarin je woont, het is altijd de moeite waard om opnamemethoden te vinden waarmee je interessantere, karakteristieke beelden kunt vastleggen.

In de tutorial van deze maand worden een aantal technieken uitgelicht die je kunnen helpen om prachtige, abstracte video's te maken. Je krijgt adviezen die een nieuwe dimensie aan je werk kunnen toevoegen.

LEGRIA Tips & Tricks - Canon
Nishanth Jois, Er is licht buiten het raam
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Camerapositie

Mensen maken vaak video's waarbij de camera op een statief staat of ongeveer op schouderhoogte in de hand wordt gehouden. Om je werk interessanter te maken, kun je eens proberen om heel erg hoog of heel erg laag te gaan staan om een perspectief te laten zien dat niet vaak wordt gebruikt.

Probeer dit: leg de bedrijvigheid van de stad vast vanuit ongebruikelijke perspectieven. Leg je camera bijvoorbeeld tussen je voeten op de grond om de drukte van voorbijkomende voeten te laten zien. Of neem een standpunt hoog op een toren of een gebouw en maak opnamen van de mensen ver onder je.

De Wi-Fi-functie op veel van de LEGRIA's stelt je in staat de camcorderweergave op je smartphone te zien, zodat je het beeld nog steeds kunt zien als je LEGRIA op een ongebruikelijke plek staat.


Leg het contrast vast tussen stilte en drukte

Als je genoeg tijd hebt, kun je het contrast laten zien tussen de straten in de vroege ochtenduren, met weinig of geen verkeer en mensen, en vervolgens later op de dag terugkeren naar dezelfde positie om te laten zien hoe de stad in slechts een paar uur tijd is veranderd.

Je zou ook eens kunnen proberen om de lengte van de clips die je vastlegt te variëren, met langere opnamen van rustige, lege straten en korte clips van drukkere omgevingen.

LEGRIA Tips & Tricks - Canon
Leo Hidalgo, Door het venster
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Schaduwen volgen

Het kan zijn dat je op verschillende tijden van de dag op dezelfde locatie werkt. Wees je er dan van bewust dat tijdens het bewerken van de video de schaduwen gedurende de dag verplaatsen. Schaduwen die in de ochtend nog links van het onderwerp lagen, bevinden zich in de middag rechts van je onderwerp. Je kunt ook goed op de schaduwen letten en je positie afwisselen zodat je de schaduwen consistent houdt met alle afzonderlijke clips die je door de dag heen maakt.