Kansen voor het creëren en delen van prachtige foto's

In een jaar gebeuren zoveel mooie dingen. Daarom hebben we een gids gemaakt met de populairste bijzondere momenten. Deze zijn ideaal om te delen met je vrienden en familie.

Vakantie

Vakantie
Strand, © Jesper Poulsen, Canon EOS 6D

Of je nu de zon opzoekt met je gezin of door de bergen trekt met vrienden, je vakantie biedt geweldige kansen om fantastische beelden vast te leggen. Maak een foto van iets bijzonders en hang die thuis aan de muur. Of leg herinneringen aan je road trip vast om er nog jaren later van te kunnen genieten.

Bruiloften

Bruiloften
Getrouwd, © Luciano Marini, Canon EOS 350D

Het maken van officiële trouwfoto's moet je zeker niet onderschatten, maar op een bruiloft vind je genoeg kansen om andere foto's te maken. Als gast en vriend van het bruidspaar heb jij de mogelijkheid om de intiemere, minder officiële momenten vast te leggen. Een bruiloft is vaak ook een van de weinige gelegenheden waarbij de hele familie bij elkaar is om iets te vieren. Het ideale moment dus om wat portretten en groepsfoto's te maken die je met je dierbaren kunt delen.

Mijlpalen

Een verjaardag is altijd een vreugdevol moment - of het nu een eerste of honderdste verjaardag is. Ook trouwdagen, welkomstfeestjes of housewarmingparty's zijn het waard om te worden vastgelegd voor het nageslacht.

Familie-uitjes

Dierentuinen, safariparken, roofvogelshows en aquaria zijn leuke dagjes uit voor de hele familie. Je hoeft niet veel te plannen en het is heel leuk voor iedereen.

Eropuit met je vrienden

Eropuit met je vrienden
Een zomerdag aan het meer
, © Florian Grimmer, Canon EOS 650D

Is je vrienden vaker zien een van je goede voornemens voor dit jaar? Vergeet dan vooral je camera niet als je een avondje met ze op stap gaat. Je kunt een fotoproject beginnen waarbij je al je vrienden op hun favoriete locatie fotografeert.

De vrije natuur

De vrije natuur
Crete Senesi, © Reinhold Samonigg, Canon EOS 5D Mark II

Omdat het tegenwoordig zo gemakkelijk is om naar het buitenland te gaan, vergeet je al snel hoe mooi het in eigen land kan zijn. Als je je dit niet realiseert, loop je heel veel mooie foto's mis. Als je bovendien dezelfde plaats meerdere keren per jaar bezoekt, kun je zien hoe het landschap door de seizoenen heen verandert.

Verbeter je vaardigheden

De meesten van ons lezen de gebruiksaanwijzing alleen als we het product net hebben gekocht. Het is echter heel zinvol om de gebruiksaanwijzing er weer eens bij te pakken als je de camera of printer al een tijdje gebruikt. Je bent dan beter bekend met de camera en dus ook meer inzicht in de verschillende functies.

Er zijn ook veel Tips & Tricks op Canon's website die je laten zien hoe creatief je kunt zijn met je camera en je printer. Daarmee wordt het resultaat nog beter, of je nu foto's of prints maakt.

  Wat komt hierna?

  Je kunt je foto's op talloze manieren gebruiken: in een lijstje thuis, op cadeaus voor vrienden en zelfs op wenskaarten en kalenders.

  Buiten
  Apport, © Rene Skafte, Canon EOS 5D Mark III

  • Houd bij het inlijsten van foto's rekening met de grootte van de lijst de passe-partout. Print in de best mogelijke kwaliteit; haal alles uit elke Megapixel door te printen in A4- of A3-formaat.
  • Verken Creative Park en zoek naar leuke, interessante manieren om je foto's te gebruiken. Klik hier voor meer informatie.
  • Wist je dat je rechtstreeks van Facebook, Twitter en Dropbox kunt printen? Klik hier voor meer informatie.
  • Met een fotoalbum kun je je prachtige foto's op een indrukwekkende manier laten zien. Zoek een aantal foto's uit van een bijzonder moment en creëer je eigen 'koffietafelboek'. Vertel het verhaal van een speciale feestdag of van een heel jaar.