De beste foto's van 2011

Bijna 20.000 inzendingen werden gedaan door You Connect-leden voor de fotowedstrijd, hierbij de favorieten.

Om de wedstrijd nog een beetje spannender te maken, werden de makers van de drie mooiste foto's beloond met prachtige Canon camera's. De eerste prijs was een EOS 600D met EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II. Overige prijswinnaars wonnen een PowerShot SX230 HS of een SELPHY CP800 Black.

De foto's waren dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit en de juryleden hadden dan ook vele uren nodig om de winnaars te kiezen. Uiteindelijk kozen ze drie foto's waaruit erg veel talent en een uitzonderlijke blik blijkt. Hieronder vind je de winnende inzendingen en bij ieder een beschrijving waarom deze foto's nu net zo uniek zijn.

Eerste prijs
Picture_News-01-comp-winner-image-01.jpg 
Journey You Connect-lid Aaron Cheeseman, Canon EOS 7D

"Een foto met een prachtige compositie. Deze foto zou niet misstaan in een glossy magazine. De foto vertelt een verhaal, zonder woorden te gebruiken. De regen vervaagt het tafereel, maar leidt niet af van het warme beeld van de passagier die uit het treinraam staart. Bereikte ze haar bestemming?"

Tweede prijs
Picture_News-01-comp-winner-image-02.jpg 
Dandelion seed, You Connect-lid Séverine Blaise, EOS 60D

"De kalme kleuren en scherpe beelden geven deze foto een moderne uitstraling en maken deze foto ideaal om als poster te gebruiken. De duidelijke lijnen zorgen voor een eenvoudige, maar toch effectieve compositie."

Derde prijs
Picture_News-01-comp-winner-image-03.jpg 
Death in Venice, You Connect-lid Roberto Mignanego, Canon EOS 30

"Deze foto grijpt je aandacht en laat je niet meer los. Dit soort foto's straalt emotie uit en voert je naar een andere wereld, waar de tijd stilstaat. Ondanks de moeilijke omstandigheden waaronder de opname is gemaakt, wist de fotograaf de perfecte foto op het perfecte moment te maken."

Was jij een van de deelnemers die helaas buiten de prijzen viel en niet in onze Galerij stond? Lees dan vooral de Tips & Tricks van deze maand. In de Tips & Tricks vind je de criteria waarop de Galerij-jury de selectie baseert. Lees de Tips & Tricks, bezoek de Galerij en upload jouw foto's. 

spacer
					image
Meer artikelen