Hoe kan ik mijn foto's verbeteren nadat ik ze heb genomen?

Wanneer je je foto's op de computer bekijkt, denk je dan wel eens: ik wou dat ik ze kon veranderen en verbeteren? Met de gebruiksvriendelijke ImageBrowser EX-software die bij je Canon-camera wordt geleverd, kun je een verrassend verschil maken. Download de nieuwste versie van ImageBrowser EX.

Foto's bijsnijden
Een van de beste adviezen wanneer je een foto maakt, is zorgen dat je dichtbij komt. Dat helpt het verhaal van je foto te vertellen. Het goede nieuws is dat je met de bijsnijdfunctie van ImageBrowser EX een vergelijkbaar effect kunt bereiken. Selecteer de foto, klik op Bewerken boven aan het scherm en kies Afbeelding bijsnijden.


Automatisch kleur en helderheid verbeteren
Automatisch corrigeren is een bijzonder handige functie waarmee je de kleur en helderheid van je foto kunt verbeteren. Selecteer de foto, klik op Bewerken boven aan het scherm en kies Automatisch corrigeren. Je kunt het resultaat eerst bekijken voordat je het accepteert.


Zelf kleur en helderheid verbeteren
De functie Automatisch corrigeren is een goed startpunt, maar je kunt ook zelf de kleur en helderheid van je foto's verbeteren. Selecteer de foto, klik op Bewerken boven aan het scherm en kies Kleur en helderheid aanpassen. Je kunt elke parameter uitproberen om te zien welk effect dit op je foto heeft, voordat je deze opslaat.

Scherpte verhogen
Als je de scherpte van je foto's verhoogt, kunnen de texturen in de foto beter zichtbaar en helderder worden. De beste manier om te zien welk verschil het maakt, is de functie uitproberen. Selecteer de foto, klik op Bewerken boven aan het scherm en kies Scherpte verhogen.


EXIF-gegevens bekijken
Wanneer je een foto maakt, legt je camera ook veel informatie vast over de instellingen, zoals belichting, scherpstelling en witbalans. Deze informatie noemen we EXIF-gegevens; ze geven een waardevol inzicht in je foto en waarom die er uitziet zoals die er uitziet.


spacer
					image
Meer artikelen