Hoe kan ik meer controle over mijn foto's krijgen?

Met de modus Smart Auto van je PowerShot of IXUS maak je heel eenvoudig prachtige foto's. Maar heb je wel eens de gebruiksvriendelijke SCN-modi (scènemodi) geprobeerd waarmee je de camera voor specifieke situaties instelt? Hier volgen enkele van de vele mogelijkheden.

Picture_News-01-image01.jpg Smart Shutter
Met Smart Shutter (Slimme sluitertijd) zorg je dat jijzelf op de foto komt, maar laat jou kiezen wanneer de foto daadwerkelijk wordt gemaakt. Je kunt uit drie methoden kiezen:
Picture_News-01-image02.jpg In de modus Smile (Glimlach) wordt de foto automatisch gemaakt zodra een glimlach wordt gedetecteerd.
Picture_News-01-image03.jpg
Colors, © Alfonso Romano 2011
Picture_News-01-image04.jpg In de modus Wink Self-Timer (Zelfontspanner voor knipoog) wordt de sluiter van de camera circa twee seconden na detectie van een knipoog automatisch geopend.
Picture_News-01-image05.jpg In de modus Face Self-Timer (Zelfontspanner voor gezichten) wordt circa twee seconden nadat een nieuw gezicht in de groep is gedetecteerd automatisch een foto gemaakt. Zo maak je prachtige zelfportretten of zorg je dat je zelf ook op de groepsfoto komt.
Picture_News-01-image06.jpg Handheld Night Scene
Met Handheld Night Scene (Nachtopname zonder statief) maak je prachtige foto's van nachtelijke landschappen zonder dat je de camera op een stabiele ondergrond of op een statief hoeft te plaatsen. De camera maakt een reeks opnamen en combineert deze vervolgens tot één foto met minimale ruis en onscherpte.
Picture_News-01-image07.jpg High-speed Burst HQ
Met High-speed Burst HQ (Opnamereeks op hoge snelheid) leg je altijd het juiste moment vast. In deze modus wordt een korte reeks opnamen op volledige resolutie gemaakt met tot 14 beelden per seconde*.
Picture_News-01-image08.jpg Portrait (Portret)
Met de modus Portrait (Portret) komt je onderwerp scherp in beeld, terwijl de achtergrond op een prachtige manier onscherp is. Ook de modus Smooth Skin (Gladde huid) is beschikbaar. Hiermee worden automatisch huidtinten herkend en worden deze gebieden selectief verzacht.

Picture_News-01-image09.jpg
Southend firescape, © Gaz Barker 2012
Picture_News-01-image10.jpg Fireworks (Vuurwerk)
Met de modus Fireworks (Vuurwerk) leg je vuurwerk in al zijn kleurenpracht vast. Voor het beste resultaat wordt je aangeraden om de camera op een stabiele ondergrond of op een statief te plaatsen en de IS-modus (Beeldstabilisatie) uit te schakelen.

Meer informatie over de SCN-modi vind je in de gebruikershandleiding van je camera. Je kunt deze hier downloaden.

* Het totale opnameaantal en de snelheid van continu-opnamen bij High-speed Burst HQ verschilt per model.

spacer
					image
Meer artikelen