Wat zijn de basisregels voor video?

Met Canon-camera's kun je films maken van uitstekende kwaliteit. Veel camera's bieden ook filmen in Full HD. Door je aan een paar simpele regels te houden kun je leuke, spannende video's maken die recht doen aan je onderwerp.

Film in liggende modus
Televisieschermen en computerschermen zijn bedoeld voor horizontale beelden, dus je kunt je films het best in liggende modus opnemen. Maar verander tijdens het film nooit van staand naar liggend (of omgekeerd).

Als je opnamen met staand beeld maakt, wordt de video gedraaid door de bij je Canon-camera geleverde software. Dit corrigeert de beeldweergave, maar maakt je film lang en smal met lege balken aan weerskanten. Download de nieuwste versie van ImageBrowser EX.


Voorkom te veel beweging
Plan de opname die je gaat maken van tevoren om te voorkomen dat je te veel moet zoomen en te veel moet bewegen om je onderwerp te volgen. Het bekijken van zo'n onrustige film is heel vermoeiend en inspannend.

Houd het rustig
Als je aan het filmen bent, worden achtergrondgeluiden en gepraat ook opgenomen. Zorg dus dat het stil is om je heen (schakel bijvoorbeeld de tv en de airco uit). En geef mensen regieaanwijzingen voordat je gaat filmen, niet tijdens het filmen!

Vertel een verhaal
Als je een serie gerelateerde foto's wilt maken, bedenk dan van tevoren wat je onderwerp is en waar je de opnamen gaat maken. Als je gaat filmen, is planning vooraf nog belangrijker. Plan de clips die je gaat maken en bedenk vooraf hoe ze passen in de uiteindelijke video.

De IXUS 255 HS, PowerShot N, SX270 HS en SX280 HS zijn voorzien van de modus Hybrid Auto (Hybride autofocus), de ultieme combinatie van fotograferen en filmen. Als je foto's maakt in Hybrid Auto, kun je voor elke foto ook een filmclip van 4 seconden maken en de opnamen combineren in een leuke HD-film (720p).

Bewerk je opnamen
Als je je clips hebt gemaakt, moet je ze samenvoegen om je film te maken. Met Canon ImageBrowser EX kun je clips samenvoegen en effecten, overgangen en tekst toevoegen. Je kunt zelfs een soundtrack toevoegen om je film meer sfeer te geven. Download de nieuwste versie van ImageBrowser EX.

spacer
					image
Meer artikelen