Project1709 voor beginners

Is het fotobeheerplatform van Canon nieuw voor je? Lees dan deze handleiding om snel aan de slag te kunnen.

Er zijn geen uitgebreide instructies bij Project1709 van Canon. Dat is ook niet echt nodig, omdat je foto's eenvoudig en intuïtief kunt uploaden, bekijken en delen (op Facebook). Wil je zeker weten dat je het platform snel onder de knie hebt? Volg dan de stappen in deze handleiding…

P_Page_1_01

Stap 1: Aanmelden voor de bètaversie
Meld je aan voor de bètaversie van Project1709. Nadat je per e-mail een uitnodiging hebt ontvangen, kun je je aanmelden. Gebruik hiervoor je Google-, Facebook-, Yahoo- of Microsoft-account.

P_Page_1_02

Stap 2: Lees de veelgestelde vragen en nieuwsberichten over Project1709
Gebruik de tabbladen 'About' ('Over') en 'FAQs' ('Veelgestelde vragen') bovenin het scherm om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen rondom Project1709. Het venster 'About' bevat tevens een tabblad met nieuwsberichten. Hier vind je onder andere de wekelijkse nieuwsbrief over Project1709. Supertip: deze informatie is ook toegankelijk wanneer je foto's bekijkt. Klik daarvoor op het plusje (+) in de linkerbovenhoek van het scherm.

P_Page_1_03

Stap 3: Foto's uploaden
Klik op het tabblad 'Upload' ('Uploaden'). Je ziet nu drie manieren om foto's naar het platform te uploaden. Je kunt je foto's het snelst en makkelijkst uploaden via de uploadsoftware. Deze software is op dit moment alleen beschikbaar voor pc's. Je kunt je foto's ook uploaden via de website en via Facebook. Klik daarvoor op 'Selective upload' ('Selectie uploaden').

P_Page_1_04

Stap 4: Je foto's bekijken
Ga, wanneer je foto's geüpload zijn, met de muis over het tabblad 'My photos' ('Mijn foto's'), bovenin het scherm. In het vervolgkeuzemenu kun je ervoor kiezen om alle foto's ('All photos') of alleen de laatst geüploade foto's ('Latest uploads') te selecteren. Wanneer je kiest voor 'Latest uploads' zie je een miniatuurweergave van je foto's. Kies je voor 'All photos', dan zie je de foto's gegroepeerd op de datum waarop je ze hebt gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de EXIF-gegevens in de foto. Blader vervolgens door je verzameling door een bepaald jaar, een bepaalde maand en/of een bepaalde dag te selecteren. Je kunt de foto's eventueel ook filteren op basis van labels of op basis van de camera waarmee je de foto's hebt gemaakt.

P_Page_1_05

Stap 5: Labels aan je foto's toevoegen
Wanneer je foto's importeert, moet je nog labels toevoegen. Je kunt dit doen terwijl je afzonderlijke foto's bekijkt, maar je kunt ook labels aan meerdere foto's tegelijk toevoegen. Ga als volgt te werk om labels aan afzonderlijke foto's toe te kennen: klik op het pictogram 'Label' rechts in het scherm, naast de EXIF-gegevens. Wil je labels aan meerdere foto's toekennen? Klik dan op het grote labelpictogram rechts in het scherm 'All photos' ('Alle foto's') of 'Latest uploads' ('Laatst geüpload') en klik vervolgens op een reeks foto's.

P_Page_1_06

Stap 6: Je foto's delen
Wanneer je een foto bekijkt, kun je op het pictogram 'Delen' rechts in het scherm klikken om de foto naar je Facebookalbum te sturen. Binnenkort kun je je foto's ook via andere diensten delen. Ga met de muis over het pictogram 'Downloaden', onderin het scherm (naast de miniatuurweergave), om een foto in volledige resolutie of in de schermresolutie te downloaden.

Met deze zes stappen moet je de basisbeginselen van Project1709 razendsnel onder de knie hebben.

spacer
					image
Meer artikelen