De perfecte plek om de Canon EOS 6D te testen

Een zo bijzondere camera als de EOS 6D, Canon's kleinste en lichtste volbeeld DSLR-camera, verdient een speciale fotosessie om te testen wat hij allemaal kan.

Een team van fotografen, waaronder de Canon-ambassadeurs Richard Walch en Thorsten Milse, werd geselecteerd om foto's en video's te maken waarvan de mensen versteld zouden staan. IJsland werd vanwege het schitterende natuurschoon - de droom van elke fotograaf - gekozen als de opnamelocatie.

Picture_News-01-image03.jpg

Behalve de video van Richard over de avonturen van een echtpaar dat met hun EOS 6D op fotovakantie ging, kun je ook genieten van een film over wat zich allemaal achter de schermen afspeelde. Het is een documentaire over de dagelijkse opnamesessies, met commentaar van Richard en Thorsten.

Zoals gebruikelijk bij filmopnamen, werden er lange dagen gemaakt en was iedereen om half zes 's ochtends al in de weer. Aan het eind van zo'n opnamedag keerde het team terug naar het hotel om te controleren of ze alles wat ze al het gewenste hadden gefilmd en gefotografeerd, om daarna de volgende dag voor te bereiden. Pas tegen middernacht zat het werk erop.

Bij dit soort fotosessies doen zich altijd problemen voor, meestal onverwachte problemen. "We proberen altijd te voorkomen dat we moeten filmen in streken met onvoorspelbaar weer en we maakten ons enigszins zorgen over wat ons op IJsland te wachten stond. Maar het was de hele week prima weer, een mix van onweerswolken, zonnige dagen en mistige ochtenden", vertelt een lid van het team van Canon Europe.

Picture_News-01-image05.jpg

Problemen met een deur van de Cessna 1970, die werd gehuurd voor luchtopnamen, konden echter niet worden voorzien. "De piloot vond het best dat we de deur verwijderden, zodat Thorsten zonder obstakels kon filmen. Maar het was een oud toestel en de deur was nooit eerder verwijderd, dus we waren er wel drie uur mee bezig!"

Picture_News-01-image06.jpg

De terreinwagen met vierwielaandrijving die het team gebruikte om afgelegen locaties te bereiken vergde ook enige improvisatie. Om het strand te bereiken, moesten ze over duinen van zwart zand rijden. Maar halverwege brak de aandrijfas. "We probeerden de wagen los te trekken uit het zand, maar na een uur moesten we onze pogingen staken. Uiteindelijk schoot een tractor van een naburige boerderij ons te hulp en trok ons los. De rest van de dag mochten we gelukkig de terreinwagen van de boer gebruiken terwijl onze wagen werd gemaakt."

Picture_News-01-image04.jpg

In de opnameweek werd het team verliefd op IJsland, wat in de documentaire duidelijk te zien is. Hoogtepunten van de rondreis waren schitterende locaties zoals de beroemde Gullfoss-waterval, de tot 20 meter hoogte spuitende Strokkur-geiser en de Jökulsárlón-lagune vol ijsbergen. De meest gehoorde uitroep die week was: "Wauw, wat is dit schitterend!"

Op de EOS 6D-productpagina kun je de ongelooflijke EOS 6D-video en de documentaire van dit IJslandse avontuur bekijken.

spacer
					image
Meer artikelen