Hoe hebben ze gewonnen?

Vorige maand werden de winnaars bekendgemaakt van onze You Connect-galerijprijsvraag, waarbij de jury aangaf waarom de winnende foto's werden uitverkoren. Deze maand hebben we de winnaars gevraagd om te beschrijven hoe ze de foto's hebben gemaakt.


EERSTE PRIJS
Picture_News-01-image01.jpg 
Op reis, You Connect-lid Aaron Cheeseman, Canon EOS 7D

"Ik mocht een oude dubbeldekkerbus gebruiken voor de opname. Die was perfect om de juiste atmosfeer te scheppen. Ik werk wel vaker met dit model, dus ze begreep naar welke sfeer ik op zoek was. De tijd was beperkt, daarom had ik storyboards gemaakt voor enkele opnamen. Soms verdwijnen ideeën in alle drukte van de dag als sneeuw voor de zon. Hoewel de bus niet het meest aantrekkelijke gegeven was, gaven de modderspetters op het raam, samen met de reflectie van de ondergaande zon op de huizen, een mooi beeld terwijl het model in de verte staarde."

TWEEDE PRIJS
Picture_News-01-image02.jpg 
Paardebloempluizen, You Connect-lid Séverine Blaise, EOS 60D

"Ik heb de paardenbloemenzaadjes op een stuk glas gelegd dat ik had ingesmeerd met haargel. Daaronder lag gekleurd inpakpapier. Mijn EOS 60D stond op een statief en de spiegel was opgeklapt. Het licht kwam uit een grote erker. Ik heb geen flitser gebruikt, omdat het licht van het glas zou reflecteren. Het objectief was een EF 70 - 300 mm f/4-5.6 IS USM, voorzien van zowel een 'extension tube (lege behuizing gebruikt ter verlenging van het objectief) als van een close-upfilter van het type 500D." 

DERDE PRIJS
Picture_News-01-comp-winner-image-03.jpg 
Death in Venice, You Connect-lid Roberto Mignanego,
Canon EOS 30

"Ik liep langs een groep kinderen die naar hun docent keken en werd getroffen door de gezichtsuitdrukking van dit kleine meisje. Het was het contrast tussen haar jeugd en de volwassen uitdrukking op haar gezicht. Hoewel ik normaal een digitale camera gebruik, vind ik het leuk om een zwart-wit film te gebruiken in mijn EOS 30."

Was jij een van de deelnemers die helaas buiten de prijzen viel en niet in onze Galerij stond? Lees dan vooral de Tips & Tricks van deze maand. In de Tips & Tricks vind je de criteria waarop de Galerij-jury de selectie baseert. Lees de Tips & Tricks, bezoek de Galerij en upload jouw foto's. 

spacer
					image
Meer artikelen