Over objectieven gesproken

Met de zoomobjectieven van de Canon IXUS- en PowerShot-camera's kun je alle actie in één beeld vastleggen of heel ver inzoomen op het onderwerp.

Canon is al 75 jaar leider als het gaat om optische technologie. Deze kennis wordt toegepast op de objectieven die het bedrijf produceert. De PowerShot SX50 HS heeft een gigantisch 50x optisch zoombereik, ondersteund door een USM (Ultrasonic Motor) voor snel in- of uitzoomen en een VCM (Voice Coil Motor) voor het scherpstellen. De stijlvolle IXUS 500 HS is de dunste camera met een 12x optische zoom die vandaag de dag te koop is*.

*Vanaf 22 november 2012


De voordelen van optische zoom
Door het zoomobjectief van een Canon PowerShot- of IXUS-camera te gebruiken, wordt de configuratie van de optische elementen in het objectief aangepast en wordt het onderwerp dichterbij gehaald zonder dat er details verloren gaan.

Met een basisversie van digitale zoom (vaak gebruikt op mobiele toestellen die niet over optische zoom beschikken) wordt het middelste gedeelte van het beeld daarentegen vergroot om het zoomeffect te bereiken. Het vergrote beeld wordt niet verbeterd, waardoor de kwaliteit afneemt in vergelijking met optische zoom.

Als je nog meer wilt dan het indrukwekkende optische-zoombereik van de nieuwste IXUS- en PowerShot-modellen, kun je gebruikmaken van de digitale zoom met de naam ZoomPlus, die een hogere kwaliteit oplevert. Deze verbeterde digitale zoom brengt het beeld dichterbij, waarbij de hoeveelheid details en de scherpte beter zijn dan bij conventionele digitale zoom.

Optical Image Stabilizer
Bij een krachtige zoom kan het effect van camerabewegingen worden versterkt. De meeste compactcamera's van Canon zijn uitgerust met Optical Image Stabilizer, die camerabewegingen detecteert en een speciale groep elementen in het objectief verplaatst om de mate en richting van de camerabeweging tegen te gaan.

Dit levert minder vage foto's en video's op, waarvan je tijdens gebruik van de zoomfunctie of fotograferen bij weinig licht wel last kunt hebben. De nieuwste camera's zijn voorzien van Canon's Intelligent IS-technologie, waarbij beweging wordt tegengegaan in diverse situaties. Hierbij wordt uit 7 modi de meest geschikte modus gekozen om de camera te stabiliseren, ongeacht of je een video vastlegt tijdens het lopen of een onderwerp van dichtbij fotografeert terwijl de camerabeweging afwijkt van de manier waarop het onderwerp beweegt.

Picture_DSC Zoom
Foto's met en zonder beeldstabilisatie

Lees meer over de zoomobjectieven van IXUS- en PowerShot-camera's.

spacer
					image
Meer artikelen