Hoe kan ik kleur en effecten aan mijn foto's en video's toevoegen?

News Simple Guide De Canon PowerShot- en IXUS-camera's beschikken over een reeks gebruiksvriendelijke creatieve filters waarmee je je foto's en video's een leuke, interessante en indrukwekkende uitstraling kunt geven. Kijjk naar het symbool rechts op je camera.

Super Vivid (Extra levendig):
hiermee wordt de kleurverzadiging van je foto's en video's opgevoerd.


Poster Effect (Postereffect):
vermindert de gradatie in kleurtonen van je foto's en video's zodat ze de uitstraling van oude posters of illustraties krijgen.


Fish-eye-effect:
geeft je foto's een cirkelvormige vervorming zodat het lijkt alsof ze met een fish-eye-objectief zijn gemaakt. Deze modus werkt vaak het best met bolvormige voorwerpen, waardoor hun vorm meer wordt benadrukt. Je kunt het filtereffect op drie sterktes instellen.


Dezelfde foto met verschillende Effect Levels (Effectniveaus): Off (Uit) en High (Hoog)

Miniature Effect (Miniatuureffect):
vervaagt de boven- en onderkant van een foto zodat het net lijkt alsof je een miniatuurmodel hebt gefotografeerd. Bij dit effect selecteer je het gebied dat scherp moet zijn en bij movies kies je de afspeelsnelheid (5x, 10x, 20x) voor een realistischer miniatuureffect.


Toy Camera Effect:
donkere, onscherpe beeldhoeken (lichtafval) en een aangepaste kleurbalans geven je foto's de uitstraling van een oude speelgoedcamera. Je kunt de kleurtoon warmer of koeler instellen.


Dezelfde foto met verschillende selecteerbare kleurtinten: Standard (Standaard), Cool (Koel) en Warm

Monochrome (Monochroom):
als alternatief voor het toevoegen van kleur aan je foto's en video's kun je met Monochrome (Monochroom) kiezen voor zwart-wit of sepia. Ook is er een optie voor blauw-wit, waarmee je je foto's een koelere uitstraling geeft.


Dezelfde foto met verschillende selecteerbare kleurtinten: B/W (Zwart-wit), Sepia, Blue (Blauw)

spacer
					image
Meer artikelen