Constructie en kenmerken van de spiegelreflexcamera

De constructie van de spiegelreflexcamera (SLR) maakt het mogelijk om een breed scala aan verwisselbare objectieven te gebruiken om het optimale systeem voor fotografie samen te stellen.

Dit is de aantrekkingskracht van de spiegelreflexcamera. Het belangrijkste kenmerk van deze camera is de zoeker. Omdat het beeld dat het brandpuntsvlak bereikt, wordt weergegeven in de zoeker, kan het beeld dat digitaal of op film wordt vastgelegd op voorhand worden gecontroleerd.

Picture_News-01-image01.jpg

De lichtstralen die door het objectief worden gevoerd, worden door een spiegel voor het objectief naar boven afgebogen om het beeld weer te geven op een matglas dat zich op een gelijke afstand tot het brandpuntsvlak bevindt. Vervolgens wordt een pentaprisma gebruikt om het beeld in de juiste richting te plaatsen en te projecteren voordat het door het oculair wordt bekeken. Wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt, gaat de spiegel omhoog en gaat de sluiter open om de film- of beeldsensor te belichten. Wanneer de sluiter dichtgaat, keert de spiegel terug naar de oorspronkelijke positie. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig beelden vast te leggen zonder last te hebben van parallaxfouten, die voor problemen kunnen zorgen bij compactcamera's (die verschillende lichtbanen voor het objectief en de zoeker hebben).

spacer
					image
Meer artikelen