En de winnaar is ...

De meer dan 60.000 inzendingen voor de galerijprijsvraag maakten eens te meer duidelijk hoe belangrijk You Connect-leden indrukwekkende foto's vinden.

Met geweldige prijzen als een Canon EOS 60D-set, EOS M en PowerShot SX500 IS, was de kwaliteit van de foto's torenhoog. Na vele uren discussie bereikte de jury overeenstemming over de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs.

EERSTE PRIJS
Picture_Competition_Winners_01
© Wolfgang Göpfert 2012, EOS-1D Mark III
Het oordeel van de jury: "Vol stemming en intrige. Het licht valt op het boek en verlicht net genoeg van het gezicht, maar waar komt het vandaan? De verlichte rook draagt bij aan de sfeer en houdt de compositie strak."

Wolfgang: "De foto is vorig jaar genomen in Bagan, Myanmar, in een van de 2000 tempels en pagodes. Het tijdstip van de dag is speciaal gekozen vanwege het natuurlijke licht dat door een klein raampje in de donkere pagode viel. Vlak voor de opname stak ik kaarsen aan om het rokerige effect te krijgen."

TWEEDE PRIJS
Picture_Competition_Winners_02
© John Leeflang 2012, EOS 350D
Het oordeel van de jury: "Een goed verlicht beeld met een geweldige belichting om het zachte licht vanaf het water te krijgen. Door scherp te stellen op de kikker in het midden is dit een perfecte posterafbeelding geworden."

John: "Het was eigenlijk een gelukstreffer. De foto is gemaakt tijdens onze vakantie in Lefkas, Griekenland. Op een avond zagen we de kikker genieten van de lampen in ons zwembad. Ik gebruikte de ingebouwde flitser van mijn EOS 350D, die zorgde voor het lichteffect op het water. Pas later zagen we dat zijn neus boven het water uitkwam."

DERDE PRIJS
Picture_Competition_Winners_03
© Marian Stanislawski 2013 EOS 550D
Het oordeel van de jury: "Geweldige compositie die de kijker de verte in leidt, ondersteund door een natuurlijke druppel aan de linkerkant en een meer aan de rechterkant. Perfect gebruik van de regel van derden."

Marian: "Vorig jaar waren mijn vrouw en ik in Świnoujście. Op een mistige, bewolkte dag maakten we een wandeling langs de kust. Ik maakte foto's van de vogels om ons heen toen de zon plotseling doorbrak. Een moment lang was daar het winterlicht en ik heb dat kunnen vastleggen. Ik had het geluk dat ik altijd mijn EOS 550D bij me heb." 

spacer
					image
Meer artikelen