Ga erop uit en leg de kleuren van het voorjaar vast

Parijs, Frankrijk

Jimmy G.jpg
© Jimmy G

Er zijn liedjes over geschreven, er zijn films over gemaakt: is er een stad die in het voorjaar nog mooier is dan Parijs? Dankzij Eugène Atgets foto's van Parijs uit het begin van de 20e eeuw wordt de stad alom beschouwd als de geboorteplaats van de straatfotografie. Maar in het voorjaar zijn het juist de Parijse tuinen en parken die adembenemend zijn.

Richard Taylor 1.jpg
© Richard Taylor

Cristian Bortes.jpg
© Cristian Bortes

Richard Taylor 2.jpg
© Richard Taylor

Mad Owo.jpg
© Mad Owo

Nederland

Chris Mozzocchi (cmozz).jpg
© Chris Mozzocchi (cmozz)

Je kent die iconische beelden van Hollandse bloemen wel. Waarom zou je ze dit jaar niet zelf eens vastleggen? Maak in mei een fietstocht langs de bloembollenroute om de veelkleurige tulpen te bewonderen.

Geen zin in fietsen? Ga dan gewoon naar de Keukenhof. Hoewel de Keukenhof 32 hectare groot is en plaats biedt aan meer dan 7 miljoen tulpen, ontleent deze bezienswaardigheid zijn naam aan de bescheiden oorsprong als kruidentuin voor de kasteelkeuken.

Vijay Duvvuri.jpg
© Vijay Duvvuri

Jim Derda.jpg
© Jim Derda

Tivoli, Denemarken

Susanne Nilsson 1.jpg
© Susanne Nilsson

Voor de Denen betekent het begin van de lente de opening van de Tivoli Gardens voor het grote publiek. Dit doet het pretpark al sinds 1843. De tuinen en paden bieden overdag genoeg om te zien en 's avonds kun je shows en restaurants bezoeken. En dat allemaal te midden van een kleurenpracht die elke foto opfleurt. Geen wonder dat dit de populairste toeristische attractie van Denemarken is.

Susanne Nilsson 2.jpg
© Susanne Nilsson

Susanne Nilsson 3.jpg
© Susanne Nilsson

Titchwell Marsh, VK

Andy Vernon 1.jpg
© Andy Vernon

Titchwell Marsh is een van de beste locaties in het Verenigd Koninkrijk waar je dieren in het wild kunt zien. Zeker in het voorjaar is dit een schitterende plek. Migranten zoals zwaluwen en oeverzwaluwen keren terug van hun winterverblijf en zijn te zien bij de lagunes, samen met tapuiten langs het strand. In mei kun je migrerende waadvogels spotten, waaronder kemphanen, zwarte grutto's, zwarte ruiters en bonte strandlopers. En de bruine kiekendief zorgt voor een echte acrobatische traktatie met zijn 'luchtdans'.

Andy Vernon 2.jpg
© Andy Vernon

Spanje

Javier Delgado.jpg
© Javier Delgado

De Spanjaarden weten hoe je een feest organiseert dat veel mensen trekt. Zo zijn er in het voorjaar tal van festivals die levendige foto's garanderen. Van de flamboyante en energieke festivals zoals San Isidro in Madrid of de paardenmarkt in Jerez tot de vredige rust van de Patios de Córdoba, overal kun je kennismaken met de geuren en kleuren van de liefdevol onderhouden particuliere tuinen van trotse Andalusiërs.

Luca Nebuloni.jpg
© Luca Nebuloni

Alberto Carrasco Casado.jpg
© Alberto Carrasco Casado

spacer
					image
Meer artikelen