Canon ambassadeur: Thorsten Milse

Welke apparatuur had je bij je?
Ik had twee camera's bij me: een EOS-1D X en een EOS 5D Mark III. Ik heb een EF 600 mm f/4L IS II USM en een EF 300 mm f/2.8L IS II USM gebruikt voor dieren, met EF 8-15 mm f/4L Fisheye USM-, EF 16-35 mm f/2.8L II USM-, EF 50 mm f/1.2L USM- en EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM-objectieven voor andere foto's. Ik had ook een extender en een Speedlite-flitser meegenomen.

Waarom zijn IS-objectieven (Image Stabilizer) handig als je foto's maakt vanaf een boot?
Het is bijna onmogelijk om een statief te gebruiken op een kleine boot en daarom kies ik voor de Canon IS-objectieven. Ze zorgen absoluut voor scherpere foto's als er golven over het dek slaan!

Picture_Ambassador-02_image-01.jpg
De kust van Groenland
Dit is het eind van de ijskap in Groenland aan de westkust, Hvalsund.
© Thorsten Milse. Ambassadeur van Canon 
Canon EOS 5D Mark III, EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM, handheld

Jij brengt veel tijd door in zeer koude omgevingen. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee, vooral wat je apparatuur betreft?
Ik maak gebruik van een Peli-Hardcase om mijn apparatuur te beschermen. Deze draagtas is waterdicht en goed bestand tegen kou en vocht. De apparatuur die ik bij me had, had ik al eerder onder deze omstandigheden gebruikt. Ook toen had ik geen problemen met condens, zelfs niet bij extreem lage temperaturen. De camera's en objectieven van Canon zijn zeer goed beschermd tegen allerlei omstandigheden.

Heb je dieren gefotografeerd tijdens de expeditie?
Ik heb bijna geen foto's gemaakt van dieren omdat er niet veel dieren zijn aan de westkust van Groenland. De kolonisatie heeft ervoor gezorgd dat er nu meer wordt gejaagd en daarom staat er meer druk op wilde dieren in de regio. Met een beetje geluk zie je soms een walvis, maar ijsberen zie je echt zelden.

Maak je gebruik van filters in een omgeving met veel ijs? En zo ja, welke in het bijzonder?
Ik gebruik niet vaak filters omdat de objectieven van Canon ook zonder filters een goede beeldkwaliteit leveren. De lucht op de Noordpool is vaak zo droog dat die van nature hemelsblauw is.

Maak je over het algemeen liever foto's in de kou of in de warmte? Met andere woorden: ijsberen of grizzlyberen?
Voor elke omgeving zijn er andere vereisten. Zout en zand zijn beide even grote vijanden van fotografische apparatuur. Ik kan persoonlijk beter tegen -40 °C dan tegen +50 °C in de woestijn.

Wat staat er verder nog in de planning?
Ik heb voor de komende paar weken nog een aantal Canon-workshops, -seminars en -presentaties staan. De volgende fotoreis gaat waarschijnlijk naar Zuid-Amerika.

1  2

spacer
					image
Meer artikelen
Thorsten Milse