Canon ambassadeur: Thorsten Milse

Het ambassadeursprogramma van Canon Europe is een samenwerkingsverband met een aantal van de beste fotografen ter wereld. Deze fotografen zijn toonaangevend op hun vakgebied en willen net als Canon hun passie voor indrukwekkende foto's op anderen overbrengen.

Thorsten Milse is gespecialiseerd in landschaps- en natuurfotografie met speciale aandacht voor natuurbehoud en bedreigde diersoorten. Eind 2011 bracht Thorsten 'Polar World' uit, het resultaat van zes jaar werk op de Noordpool en de Zuidpool. Wij hebben deze Canon-ambassadeur gevonden waar je hem zou verwachten: op de Noordpool tijdens de WNF-expeditie 'Sailing to Siku – Voyage to the Last Ice Area'.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de 'Last Ice Area'-expeditie van het WNF? Waarom is die belangrijk?
Ik heb meegewerkt aan een aantal natuurbeschermingsprojecten en heb al eerder gewerkt met bedreigde diersoorten, maar nog nooit direct met het WNF. Canon heeft mij als Conservation Imaging-partner van het WNF gevraagd om tijdens deze reis foto's te maken voor beide partijen. Het is voor mij persoonlijk belangrijk om het positieve te benadrukken. Het is veel beter om de kijker te laten zien wat er moet worden beschermd in plaats van wat er gebeurt als er niets wordt gedaan.

Picture_Ambassador-01_image-01.jpg
Ochtendglorie in de ijsfjord
's Morgens vroeg genomen terwijl het een beetje mistte. We kwamen voorbij de Qaanaaq-baai en daar dreef veel ijs.
© Thorsten Milse. Ambassadeur van Canon
Canon EOS-1D X, EF 16-35 mm f/2.8L II USM, handheld

Jij gaat vaak naar de poolgebieden. Werd je door deze expeditie verrast?
Het is moeilijk om veranderingen te zien, zoals veranderingen in de hoeveelheid zeeijs. Plaatsen waar ik al vele jaren eerder ben geweest, lijken niet anders. De wetenschapper die we bij ons hadden was echter wel in staat om veranderingen te vinden aan de hand van metingen.

Wat ga je doen met de foto's van deze expeditie? Is er een speciale WNF-expositie gepland?
Canon gebruikt een aantal foto's. Een aantal foto's zijn gebruikt tijdens Photokina en er zullen ook foto's verschijnen in tijdschriftartikelen en bij interviews. Volgend jaar ga ik een aantal lezingen houden voor het WNF. Dan presenteer ik foto's en verslagen van de reis.

1   2

spacer
					image
Meer artikelen
Thorsten Milse