Fotoverhalen: Mariquita op het strand, door Carolina Leon

[MASTER] Picture_13
© 'Mariquita in the beach' gemaakt met een Canon Digital IXUS 50 door Carolina Léon

Nadat ik deze foto had gemaakt, hoorde ik dat deze vriendelijke lieveheersbeestjes zich in deze tijd van het jaar vaak laten zien op het La Malvarrosa-strand bij Valencia, Spanje. Ze schijnen de komst van de lente aan te kondigen. Het strand ligt op het oosten en ze verschijnen wanneer de late winterwind uit het westen waait, op zoek naar orchideeën en bladluizen, hun favoriete voedsel!

Maar op de dag dat ik deze foto maakte, was ik gewoon op het strand aan het wandelen en had ik mijn IXUS 50 bij me. Het was een winderige dag, ik genoot van het avondlicht... en ineens waren ze er!

Veel lieveheersbeestjes worstelden wanhopig om niet in zee te eindigen. Andere kropen door het zand. Het zag er indrukwekkend uit, dus knielde ik om een aantal foto's te maken. Dit lieveheersbeestje had beschutting gevonden in het zand en zat daar heel stil, bijna alsof het voor de foto poseerde.

Ik vind dit een mooie foto vanwege de kleuren en het licht, maar ook omdat ik altijd als ik hem zie weer moet terugdenken aan die leuke middag op het strand waarop ik de foto maakte.

Ik ben nog wel eens met westenwind naar dit strand teruggegaan, maar ik heb nooit meer deze combinatie van licht, kleur en lieveheersbeestjes gezien. Voor mij blijft dit dus altijd een unieke, speciale dag.