Canon-ambassadeur: Richard Walch

Picture_Ambassador-04_image-01.jpg
© Richard Walch. Canon-ambassadeur
Gemaakt met
EOS 5D Mark II; EF8-15 mm f/4L Fisheye USM, belichting 1/250, f/6.3, ISO 100

"Deze foto is in 'mijn achtertuin' gemaakt. Ik ken de plek als mijn broekzak. Ik weet bijvoorbeeld wanneer er 30 cm verse sneeuw zal liggen. De locatie was eenvoudig te bereiken, maar ik kan de snowboarder niet zien omdat hij boven de klip stond. We gebruikten een zender en een sneeuwbal. Ik gooide een sneeuwbal omhoog, zodat hij wist waar ik was. Hij gooide vervolgens een sneeuwbal omlaag, zodat ik wist welke kant hij op ging."

"Zodra ik een platform in de sneeuw had gemaakt en de foto had voorbereid, riep ik 'Go!' in de zender. We hadden deze truc (een early grab) vooraf besproken. De poedersneeuw zorgde voor de mooie verstuiving achter hem. Het kader was volledig ingesteld op de compositie. Bij het indrukken van de ontspanknop werden circa zes foto's tegelijk gemaakt. Het kader was vergrendeld zodat zijn beweging werd vastgelegd. Het was een opname van het landschap, waar in de actie heb toegevoegd."

"Ik ben goed bevriend met Renilla, de snowboarder. We hebben al vaak samengewerkt, dus hij weet wat ik nodig heb. De foto was binnen 10 minuten gemaakt, maar heeft jaren van voorbereiding gevergd. De klus moest snel geklaard zijn, vóór 8.15 uur. Om 8.25 uur stonden er al skigroepen op de plek waar hij was geland!"

Wat zijn je plannen voor 2013?
"Ik ben zeer enthousiast over de nieuwe combinatie van stilstaande en bewegende beelden. Ik beleef er veel plezier aan en leer dagelijks bij over het vastleggen van films. Vanuit de fotografiehoek hanteer ik een andere aanpak. Dat treft bij EOS-camera's. Je koopt een fotocamera en je kunt 'm ook als videocamera gebruiken. Ik ga in 2013 dus op zoek naar meer mogelijkheden om stilstaande beelden met bewegende beelden te combineren."

"Ik wil ook sportfotografie combineren met andere soorten fotografie. Ik heb samengewerkt met een Duits tijdschrift dat auto's, sport en lifestyle combineert. Het is interessant om auto's ook buiten de sport te fotograferen. Ik fotografeer in een vertrouwde omgeving, maar ik geef een nieuwe wending aan mijn werk."

Nog één tip voor You Connect-leden.
Als je op een nieuwe locatie bent,
stel jezelf dan de vraag 'wat is er nieuw of anders' en fotografeer vervolgens het antwoord."

Lees meer over het werk van Richard Walch als Canon-ambassadeur.  

1  2  3  4

spacer
					image
Richard Walch