Canon-ambassadeurs: Jonathan en Angela Scott

Liep de reis goed af, waarmee ik bedoel of jullie een tijger vonden?
"Ja, dankzij onze fantastische gidsen zagen we drie keer een tijger. Maar voor een fotograaf is het niet genoeg om simpelweg een tijger te zien; alle andere elementen moeten ook meewerken, wil je een echt fantastische foto maken. De tijgers liggen overdag vaak in dichte begroeiing, waardoor het onmogelijk is om de foto te kunnen maken waarop je hoopt.

AM_Page_3_02
© Jonathan & Angela Scott. Canon-ambassadeurs
Gemaakt met de EOS-1Ds Mark III; objectief EF 800mm f/5.6L IS USM + Extender EF 1.4x, belichting 1/160, f/13, ISO 1000
"Een jonge vrouwtjestijger verplaatst zich in het late avondlicht. Zijlicht en tegenlicht zijn onze favoriete verlichtingen voor fotografie."

"Maar als je uren, dagen en soms zelfs weken op zoek blijft, loop je vroeg of laat tegen een prachtig beeld aan. Deze foto van Angie heeft alles wat je maar kunt wensen. Zo'n foto heeft zo veel meer dan een portret van een dier in gevangenschap; zo'n tijger die zo in z'n eigen wereld zit en zich totaal niets van onze aanwezigheid aantrekt heeft iets speciaals. Het lange gras en gouden licht weerspiegelen de schoonheidsstrepen van het jonge vrouwtje en passen prachtig bij de herfstsfeer van het landschap. Je ziet waarom we vinden dat de tijger het koninklijke en de kracht van een leeuw uitstraalt, in combinatie met de heimelijkheid en schoonheid van een luipaard.

"Een tijger zien en fotograferen is zeker het hoogtepunt van elke Indiase safari. Maar ik denk dat de andere foto's beter laten zien waar het werkelijk om draait in de fotografie en wat we onze studenten vertellen: hoe je door goed te plannen een prachtige foto kunt maken. Je moet nadenken over het licht, je moet het gedrag van je onderwerp kennen en je moet allerlei verschillende beelden maken - close-ups, landschappen en details - om je verhaal te vertellen."

Lees meer over het werk van Jonathan en Angela Scott als Canon-ambassadeurs.

1  2  3

spacer
					image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott