Canon-ambassadeurs: Jonathan en Angela Scott

AM_Page_2_02
© Jonathan & Angela Scott. Canon-ambassadeurs
Gemaakt met de EOS-1D Mark IV; objectief EF 70-200mm f/2.8L IS II USM + Extender EF 1.4x, belichting 1/160, f/13, ISO 1000
"Het eerste licht (of het laatste licht/avondlicht) is niet alleen de beste tijd voor fotografie, het is ook de beste tijd om tijgers te zoeken."

Deze foto ziet eruit als hij ergens in Europa is gemaakt na de zomer.
"Klopt, maar hij is gemaakt in Ranthambhore National Park in januari; winter dus. De sterke vormen van het silhouet van de bomen en het tegenlicht brengen het beeld tot leven. Liep er maar een tijger door het beeld... We visualiseren voortdurend de opnamen die we willen maken, dus we zagen de tijger voor ons geestesoog, ook al kwam hij in werkelijkheid nooit opdagen!

"Je moet heel vroeg opstaan om gebruik te maken van het zonlicht voordat het te sterk wordt en de mistige sfeer van het bos verdwijnt. Meestal is tegen een uur of 8 het beste licht al weer verdwenen. Je moet dus van tevoren goed weten wat je gaat doen. Hoe meer tijd je in een gebied doorbrengt, des te beter leer je de stemmingen van het gebied en het gedrag van de dieren te lezen.

"We houden allemaal van de kick van de geïmproviseerde foto in een situatie die zich opeens voordeed, maar het is verkeerd om erop te vertrouwen dat je zo'n foto gaat maken. Vooral Angie denkt graag alles van tevoren uit en bouwt een mentale beeldbank op van de foto's die ze wil maken. Ze denkt na over de landschappen, over details. Zo kun je toch met een prachtige foto terugkomen, ook als de grote ster verstek heeft laten gaan."

1  2  3

spacer
					image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott