Surfer Water Action

Actieshots en watersport

LEGRIA Tips & Tricks

Een video van een sportevenement maken, is een flinke uitdaging, maar wel een met een mooie beloning. Voordat je er met je LEGRIA op uitgaat, kun je het beste even stilstaan bij de onderdelen van een goede foto: de actie, de locatie, de toeschouwers, details van de sporters en hun uitrusting.

Maak net nadat je op de locatie bent aangekomen een paar shots met een brede kijkhoek voor een mooie sfeerimpressie. Je kunt het beste niet al te veel inzoomen tijdens de opname. Het is vaak beter om even te pauzeren, de compositie, het frame en de zoom van het beeld anders in te richten en daarna het filmen te hervatten. Sommige LEGRIA-modellen zijn voorzien van een Full HD-modus van 50p. Daarmee leg je bewegingen extra soepel vast, wat handig is voor sport. Heeft je camera deze functie ook, maak er dan goed gebruik van.

Een geluidsopname van het evenement komt soms ook goed van pas, maar vergeet niet dat je vooral het gejubel van de toeschouwers krijgt te horen als je in het publiek opneemt. Je kunt indien nodig de audioscène zodanig instellen dat geluid van toeschouwers wordt gedempt.

2016, Steel Pier, surfklassieker, longboard, Virginia Beach - C Watts
Rechten: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Je kunt je camera met een statief natuurlijk op een vaste plek zetten, maar het is leuker om met de actie mee te bewegen. Dat is het makkelijkst met een breed beeld. Komen er deelnemers achter elkaar in beeld? Probeer dan een unieke zoominstelling voor iedere deelnemer. Vergeet niet dat het helemaal niet erg is als een naderend onderwerp steeds groter in beeld komt. Stel de zoom dan ook zodanig in dat je onderwerp nog in het frame past als hij het dichtstbij is.

Tijdens het bewerken werkt een snelle, dynamische soundtrack het beste als lijm die alle scènes bij elkaar houdt. Als je dan het geluid uit de opnamen erdoorheen mixt, krijg je een krachtig, indrukwekkend resultaat.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker

Abonneren op de nieuwsbrief