Portrait-Red-Head-In-A-Pose.jpg

Kies je pose

Tijdens een portretsessie is het jouw taak als fotograaf om het je model gemakkelijk te maken. Praat met hem of haar om het ijs te breken en je model op zijn of haar gemak te stellen. Vergeet niet om hiermee door te gaan tijdens de sessie. Lange stiltes kunnen ongemakkelijk zijn voor het model, dat zich verwaarloosd kan voelen.

Laat het over aan je model

Lees het artikel Instructies geven aan een model voor Tips & Tricks over het geruststellen van een model. Zodra ze zich op hun gemak voelen tijdens het poseren, kun je je modellen zelf laten kiezen welke poses en posities ze aannemen. Te veel instructies kunnen verwarrend zijn. Laat je model eerst wennen, daarna kun je tijdens de sessie kleine verbeteringen aanbrengen.

Bekijk deze reeks foto's. Hier zie je hoe het model verschillende houdingen probeert met haar hoofd, armen en uitdrukking, tot de fotograaf tevreden is met het resultaat. Het is heel moeilijk om een model in de perfecte positie te krijgen door middel van instructies: de eenvoudigste manier om de juiste positie te krijgen, is door je model te vragen om veel verschillende posities aan te nemen terwijl jij voortdurend foto's maakt.

Laten we eens een andere reeks portretten bekijken:

In deze reeks foto's liet de fotograaf het model zitten zodat ze meer poses kan aannemen met haar handen en armen. Het is vaak eenvoudiger voor modellen om een comfortabele positie te vinden wanneer ze zitten of leunen in plaats van gewoon te staan. Geef je modellen iets te doen met hun handen.

Nog een laatste aandachtspuntje:

In deze laatste reeks vroeg de fotograaf het model om naar de camera te lopen en van de natuurlijke omgeving te genieten. Door het model te laten lopen, wordt ze op haar gemak gesteld en kan de fotograaf een natuurlijke reeks foto's maken zonder dat er überhaupt geposeerd moet worden.

Een portretlens helpt je bij het fotograferen van dichtbij. Bekijk de lenzen in de Canon Store.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief