Portrait-Girl-Blue-Eyes

Welke compositie heeft je voorkeur?

We hebben 3 foto's van Canon-liefhebbers gekozen waarbij de compositie voor een interessant shot heeft gezorgd. Kies de foto die jij het mooist vindt.

Portret-Meisje-Blauwe ogen
Meine Tochter, Rudolf Zoechling

Rudolf heeft gekozen voor een portret van dichtbij, waarschijnlijk gemaakt met een langere brandpuntsafstand aangezien er geen vertekening in het gezicht is. Er is een goede interactie tussen het model en de fotograaf, waardoor het model haar haar rondom haar gezicht heeft gelegd als een natuurlijk frame voor het belangrijkste kenmerk van dit portret: haar ogen. De foto lijkt ook een beetje bewerkt te zijn: de kleuren van het gezicht en het haar zijn minder verzadigd, zodat de nadruk op de blauwe ogen valt.

Portret-Meisje-VeldMarina – Jaime Pertiṅez Linares

Dit onconventionele portret van Jaime heeft onze aandacht getrokken. Door de regels een beetje te buigen, het model in het midden te zetten en haar gezicht te verbergen, kreeg deze foto extra stijl. Zie je hoe de fotograaf het 'gouden uur' heeft gebruikt voor een warm tegenlicht op het model en het landschap? Daarnaast beweegt het model zich ontspannen, zonder daadwerkelijk te poseren.

Portret-Jongen-Handen-SchuddenDe kleine reis, Sascha Hauk

Dit mooie tafereel door Sascha Hauk herinnert ons aan een film. Deze foto is sfeervol en vertelt een krachtig verhaal: Sascha heeft uitstekend werk verricht door de interactie tussen de twee onderwerpen vast te leggen. De handen zorgen voor een diagonaal die naar het hoofdonderwerp leidt: het jongetje. De man staat niet met zijn hoofd op de foto, wat de kijker zou afleiden. Nu wordt het verhaal van de foto mysterieuzer.

Ben je op zoek naar een portretlens? Bekijk het volledige assortiment in de Canon Store.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief