Portrait-Lady-Cornfield

Onze favoriete portretfoto's kiezen

We hebben professioneel fotograaf Miles Willis gevraagd om de 3 beste portretfoto's te kiezen uit de Canon-galerij. Wat was er volgens hem zo mooi aan die foto's?

Portret-Dame-MaïsveldWensen (Deseos), Jose Antonio Cordoba Vega

Jose maakt optimaal gebruik van de locatie in dit omgevingsportret. Door het model van de camera af te wenden, wordt de nadruk niet zozeer op het onderwerp gelegd, maar op het landschap. Het model staat tussen de zon en de camera, waardoor er een licht randje op het onderwerp verschijnt en ze loskomt van de achtergrond. Tijdens de nabewerking zijn de kleuren iets aangepast en de randen wat donkerder gemaakt voor een moderne, gefilterde sfeer.

Portret-Echtpaar-Zwart-WitDe beurs is afgelopen, Tomislav Lačić

Dit portret heeft de stijl van een documentaire. Het is een leuk en mooi voorbeeld waarbij de locatie de foto maakt en een groter verhaal vertelt. De foto is gemaakt met kunstlicht en het was een goede keuze van Tomislav Lačić om de foto om te zetten in zwart-wit. Zo worden de afleidende kleuren voorkomen die vaak ontstaan bij het fotograferen onder zulke lampen.

Portret-Zwart-Zit-VrouwMaiken, Elisabeth Middelhuis

Dit meer traditionele portret gebruikt een aantal technieken om de gezichtstrekken van het model zo goed mogelijk te laten uitkomen. De ogen bevinden zich volgens de regel van derden iets weg van het midden en de foto is in een bepaalde hoek gemaakt voor een diagonale lijn, waardoor er een dynamische compositie is ontstaan. Door de foto van dichtbij te maken zodat het haar buiten beeld valt, voorkomt Elisabeth dat de achtergrond afleidt van het onderwerp. De foto is iets van bovenaf gemaakt voor een zachte kaaklijn en een flatteuze pose.

Vind de perfecte lens voor jouw stijl

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief