Landscape-Late-Evening-Beach-Horses

Geduld wordt beloond

Geduld en landschapsfotografie gaan hand in hand - wachten op het cruciale moment kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige foto.

Hier zie je een paar voorbeelden waar wachten op het beslissende moment echt de moeite waard was voor de fotograaf.

Landschap-Regenboog-WolkenTecza, Mariusz Blaszkiewicz

Stel je deze opname eens voor zonder de regenboog. Mariusz zou toch wel een mooie foto hebben gemaakt van de wolken, maar deze foto is veel mooier. Geduldig wachten totdat het weer iets bijzonders doet, is de sleutel tot een geweldige foto.

Landschap-Laat-Avond-Strand-Paarden Ritje langs het strand, Denis Dechamps

Denis heeft dit beeld van ruiters op het strand geweldig vastgelegd. Met een duidelijk gedefinieerd onderwerp kan een beeld tot leven worden gewekt door een duidelijk aandachtspunt toe te voegen. Met een beetje geduld en wachten op wandelaars, of in dit geval ruiters, die in beeld komen, wordt een landschapsfoto boeiender, terwijl ook de schaal verandert.

Landschap-Bos-Zonnestralen Kuku Sonce, Marjana Papež

Met deze bosscène toont Marjana aan dat zoeken naar een vleugje licht een beeld kan transformeren. Wat deze opname echt bijzonder maakt, is het kleine lapje groen op de bosbodem. Tijd doorbrengen in de omgeving en kijken hoe licht speelt met het landschap vormt de sleutel tot geweldige landschapsfoto's.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief