Landscape-Aurora-Northern-Lights

Een keuze uit Canon's favoriete landschapsfoto's

We hebben professioneel fotograaf Miles Willis gevraagd om de drie beste landschapsfoto's te kiezen uit de Canon-galerij. Wat was er volgens hem zo mooi aan die foto's?

De rots, Frank Olsen

Je ziet een heleboel foto's van het noorderlicht, dus is het moeilijk om een foto te maken die opvalt. Frank heeft dat gedaan met deze enorm goed getimede opname. Als je de samenhang weet vast te leggen tussen een astronomische gebeurtenis en een bezienswaardigheid op aarde, heb je veel mazzel gehad of kun je ontzettend goed plannen.

Beiers Toscane, Thomas Köppl

De timing van Thomas Köppl is precies goed met dit fantastische landschap. De foto is gemaakt terwijl de zon door de wolken schijnt, waardoor je blik vanzelf afdwaalt naar de bomen en heuvels op de achtergrond. De lage hoek zorgt voor een interessant perspectief. Ga altijd op zoek naar verschillende hoeken van waaruit je kunt fotograferen, zo open je nieuwe mogelijkheden.

Hoge bogen, Walter Fischer

Deze scène van Walter Fischer trok onze aandacht, omdat precies het moment is vastgelegd dat de zon opkomt en de nevel begint op te lossen. We zijn onder de indruk van de prachtige zachte gloed die ontstaat als de nevel in de valleien blijft zweven, waardoor een mooi gelaagd effect ontstaat. Let op het weerbericht als je gebruik wilt maken van nevel in de vroege ochtend.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief