Landscape-Snow-Walker-Church

Canon's favoriete landschapsfoto's

Heb je je wel eens afgevraagd waarom sommige landschapsfoto's meer opvallen dan andere?

Fotograaf Miles Willis heeft gekeken naar een aantal van zijn favoriete beelden in de Canon Galerij. Hij vertelde Canon waarom deze zijn aandacht trokken:

Kerk op zondag, Mr Gregor Greg

De compositie in deze afbeelding van Gregor Greg kan haast niet beter.

Ideale hoofdlijnen in de vorm van de prachtige sporen in de sneeuw zorgen ervoor dat je ogen deze volgen van de voorgrond door het frame en via een bocht naar de kerk aan de horizon. 

De persoon in het rood is goed in balans met de kerk en doorbreekt alle sneeuw. 

Je kunt ook zien dat de kerk perfect is gepositioneerd volgens de regel van derden. 

En kijk eens naar het prachtige diffuse licht op de sneeuwbanken en de sfeervolle wolken.

Camino de amapolas, Azucena Toquero López

Toquero López maakt deze geweldige landschapsfoto extra interessant met een 'weg van klaprozen'. De baan van rode bloemen leidt je naar de pittoreske heuvel en de rij met bomen. Toquere heeft de foto in tweeën opgedeeld door de lucht en het land, waardoor hij een goede balans tussen de wolken en de heuvel aanbrengt. Ga op zoek naar elementen op de voorgrond van je landschap die je kunt gebruiken om hoofdlijnen te creëren.

Wintermorgen, Günter Kleber

Deze beeldschone foto van Günter Kleber laat de natuur in al haar pracht zien.

Elke boom is mooi op zichzelf, maar Günter heeft artistiek gebruik gemaakt van het stille water om prachtige reflecties te creëren. 

De foto is waarschijnlijk gemaakt bij zonsopkomst en de fotograaf staat met zijn rug naar de zon waardoor je aan de rechterkant van de foto de warme kleuren kunt zien die overlopen in de koele blauwe tonen aan de linkerkant. 

Het ziet er ook naar uit dat hij de foto heeft bijgesneden tot een panoramisch formaat om water en lucht aan de onder- en bovenkant weg te halen zodat er minder lege ruimte is.

Je kunt je foto altijd bijsnijden om de compositie te verbeteren.

Viminacium (1e eeuw), Saša Čolić

Wat een mooie foto van Saša Čolić. Op het eerste gezicht lijkt het op een schilderij over landbouw uit de 18e eeuw. Maar dan zie je de moderne, industriële centrale op de horizon die in contrast staat met de menselijke arbeid op de voorgrond.

Het gebruik van zwart-wit past bij de dorre gewassen in het veld en de modderbank vormt een mooie gebogen hoofdlijn die je oog naar de fabriek leidt. 

Het is het zeker waard om op je computer te kijken of je foto beter uitkomt in kleur of in zwart-wit.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief