Pier Sunset Leading Lines

Verbeter de compositie van je prints

PIXMA Tips & Tricks

Een van de mooiste aspecten van fotografie is dat je je er heel creatief en vrij in kunt uitdrukken. Het lijkt misschien niet zo nuttig om je qua compositie opeens aan regels te binden, helemaal als je ergens lekker op vakantie bent. Maar met een aantal eenvoudige compositieregels kun je je foto's een stuk mooier maken. Hier bespreken we hoe je met compositie de voorwerpen in je foto kunt rangschikken en met wat voor regels je de controle houdt.


Leidende lijnen - Andrew Thackway
Rechten: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Als je foto's met je PIXMA-printer print, kun je ze met de speciale Canon My Image Garden-software bijsnijden om zo de compositie te verbeteren.

Je kunt met My Image Garden ook gemakkelijk collages maken en printen. Kies een van de vele sjablonen en laat je foto's op creatieve wijze zien.

Echt goed bijsnijden: hoe je dat?

Of je nu bijsnijdt met My Image Garden of met een andere creatieve toepassing, zorg ervoor dat je echt de tijd ervoor neemt. Bij liggende foto's kun je met panoramisch bijsnijden een extra breed geheel krijgen. Je kunt ook meerdere foto's naast elkaar afdrukken voor een panoramisch effect, maar dan moet je ze wel goed hebben geschoten.

Meer informatie over PIXMA-software.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker

Abonneren op de nieuwsbrief