Action-Speeding-Dirt-Bike-Racer.jpg

Kiezen uit onze favoriete actiefoto's

We hebben professioneel fotograaf Miles Willis gevraagd om de 3 beste actiefoto's te kiezen uit de Canon-galerij. Wat was er volgens hem zo mooi aan die foto's?

Snelheidsduivel, Jürgen Kircher

Geweldige foto met panning door Jürgen, waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond wazig. De modder die je op de achtergrond op ziet spatten, geeft de foto beweging. Een soepele panningtechniek is onmisbaar bij het vastleggen van haarscherpe onderwerpen.

Splitboarden in de vroegte, Alan Meikle

Deze foto van Alan Meikle laat de vastberadenheid zien van de skiër die de top van de berg wil bereiken. Dit is geen kwestie van snelle beweging of perfecte timing, maar er is wel meer dan genoeg actie. De lage zon aan de horizon schijnt op de sneeuw en omlijst het silhouet van de skiër met een dramatisch licht. Actiefoto's tonen niet altijd snelle onderwerpen: zoek ook naar beelden die het doorzettingsvermogen van de mens vertegenwoordigen.

Voor de vangst, Rob Kempers

Deze prachtige wildlifeopname door Rob Kempers combineert een fantastische techniek met een schitterende gebeurtenis. Door een lens met een lange brandpuntsafstand te gebruiken, is de achtergrond gecomprimeerd en onscherp geworden. Dit resulteert in een strakke foto zonder afleiding. De koele tinten van het water staan in perfect contrast met het warme, goudkleurige licht op de kop van de arend.

Zie deze en andere goede voorbeelden van actiefotografie in onze Galerij. Als je een foto hebt die je graag wilt delen, kun je deze uploaden in de juiste categorie.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief