Action-Kingfisher-Feeding

Canon's favoriete actiefoto's

Heb je je wel eens afgevraagd waarom sommige actiefoto's meer opvallen dan andere?

Fotograaf Miles Willis heeft gekeken naar een aantal van zijn favoriete beelden in de Canon Galerij. Hij vertelde Canon waarom deze zijn aandacht trokken:

Poeder op een geheime plek, Petter Berg

Het 'gouden uurtje’, even voor zonsopkomst, zorgde er niet alleen voor dat Petter Berg gebruik kon maken van het prachtige licht, maar ook dat de laaghangende zon in de achtergrond van deze foto nog eens een dramatisch effect geeft aan de wolk van sneeuw.

Bij actiefotografie wil je normaal gesproken dat je onderwerp scherp en volledig zichtbaar is, maar hier zie je net genoeg van de snowboarder die deels door de sneeuw wordt overschaduwd, wat een bijzondere draai aan de foto geeft.

Petter heeft bewegend beeld en timing goed op elkaar afgesteld en heeft misschien wel een beetje geluk gehad dat het onderwerp zich op de perfecte plek bevond.

De verbluffende achtergrond en perfecte belichtingscompensatie maken deze compositie helemaal af.

Vallen en opstaan, Kieran Galvin

Deze foto van Kieran is een perfect voorbeeld van een professionele foto: beeldvullend, helemaal scherp en een vervaagde achtergrond.

Dit zorgt ervoor dat je aandacht direct naar de vallende motorrijder gaat.

De blik van de motorrijder maakt de foto helemaal af.

Koeienrace - De val, Annemarie van den Berg

Annemarie's briljante foto van de Samutraanse sport Pacu Jawi, oftewel 'koeienrace door de modder', is een geweldig voorbeeld van de perfecte combinatie tussen timing en 'dat ene speciale moment'.

Ze is erin geslaagd om een scherp en volledig beeld te creëren van de ruiter die uit zijn positie schoot en zijn gezichtsuitdrukking voordat hij in de modder valt.

Vaak moet je bij actiefotografie voorbereid zijn op het onverwachte en in staat te zijn om het ongewone op de gevoelige plaat te leggen.

IJsvogelgevecht, John Farrell

Deze prachtige en technisch perfecte foto van John is een uitgelezen voorbeeld van natuurfotografie.

Door niet gewoonweg alleen het gevecht, maar ook het gedrag van de vogels te fotograferen, krijgt de foto een geheel nieuwe dimensie. De koppen van de ijsvogels zijn helemaal scherp en toch zie je dat de vleugels bewegen. Dit vereist een ontzettend hoge sluitertijd en een haarscherpe focus.

John heeft een erg lange lens gebruikt, waardoor hij de achtergrond volledig kon vervagen en zo een heel zachte achtergrond zonder afleiding heeft kunnen creëren.

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief