Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh

Bekroond Canon Explorer Eddie Keogh is freelance sportfotograaf. Van 1986 tot 2005 werkte hij voor Britse nationale dagbladen. Daarna ging hij op contractbasis voor Reuters werken. Eddie 'deed' zijn eerste Olympische Spelen in Los Angeles, VS. Hij was toen 21. Hij heeft acht wereldbekers voetbal gefotografeerd, en bijna elke sport die je kunt bedenken.

Fractie van een seconde

Eddie: “De werkelijke uitdaging is: het vastleggen van die fractie van een seconde die kenmerkend is voor een sportevenement.” Hoe doet hij dat?


© Eddie Keogh - Canon EOS-1D Mark IV; belichting 1/1250 sec. bij f/2.8, ISO 1600.

"De turner draaide zo snel aan de hoge rekstok dat ik gewoon bleef klikken in de hoop een interessant beeld te krijgen. Aan het eind van de dag gaf ik mijn kaart aan een editor, die de opname van de man zonder hoofd prachtig vond. Ik had geen idee waar hij het over had, tot ik de foto zag. Puur geluk."


© Eddie Keogh - Canon EOS-1D X met een EF 8-15 mm f/4L fisheye USM-lens; belichting 1/1600 sec. bij f/4.5, ISO 400.

"Dit was de laatste race van de dag op Cheltenham Festival. Toen de zon onderging, liep ik de baan op. Daar zag ik een omheining die naar de zon gericht was. Ik plaatste mijn camera op een punt en activeerde hem met een radioslave."

Canon speelt een rol

“Ik gebruik de nieuwe Canon EOS 1-D X Mark II en de tracking is fantastisch. De scherpstelling is sneller en wordt beter vastgehouden dan bij elke andere Canon-camera die ik heb gebruikt. Hoe snel de actie ook is, dankzij het AF-systeem heb ik een betere kans om hèt moment vast te leggen.”

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief