JOUW REIS IN FOTOGRAFIE BEGINT HIER
alt text goes here

JOUW REIS ALS EOS-FILMMAKER BEGINT HIER

"Denk na over je verhaallijn, voordat je gaat filmen"

Maak kennis met Eric van Vuuren

Maak kennis met Eric van Vuuren

Veelzijdig en creatieve fotograaf en filmmaker

Video bekijken

Denk vooraf na over het hoe, wat en waar

Eric van Vuuren is fotograaf en filmmaker en heeft zich gespecialiseerd in het werken met spiegelreflexcamera's. Zijn passie zorgde ervoor dat hij besloot als freelancer verder te gaan. Eric werkt onder andere voor grote automotive merken, hetgeen hem over de hele wereld heeft gebracht. Of het nu gaat om portretfotografie, het produceren en editen van commerciële video’s of het geven van workshops, Eric breidt voortdurend zijn creatieve vaardigheden uit.

portrait image of Eric van Vuuren

Kies de juiste lens

Probeer tijdens het filmen zo min mogelijk te zoomen en beweeg met je camera mee om verder weg of dichterbij je onderwerp te komen. Daarom is een lens met een vast brandpunt en een hoge lichtsterkte aan te raden. Voor het maken van mooie filmische beelden kiezen professionele filmmakers er meestal voor om handmatig scherp te stellen, iets wat veel vaardigheid vergt. DSLR-camera's zoals de EOS 77D maken het door een nieuw Canon-autofocussysteem mogelijk om tijdens het filmen de autofocus via het LCD-scherm te gebruiken. Mocht je geen geavanceerde camera als de EOS 77D hebben dan is het advies om lenzen met een eenvoudig te bedienen handmatige focus te kiezen.

Groothoek, Zoom, Macro
Hoe maak je een professioneel-ogende film?

Hoe maak je een professioneel-ogende film?

Factoren die van invloed kunnen zijn op je script bepaal je door ze vooraf goed te onderzoeken.

Video bekijken

Handige accessoires

Het begint allemaal met de juiste apparatuur. Naast een geschikte lens zijn er een aantal accessoires die je goed kunt gebruiken als je filmische beelden wilt maken.

Bestel de EOS filmmaker-kit

Een eerste stap is makkelijk te maken. Wij willen je het nog makkelijker maken met een speciaal voor sportfotografie samengestelde kit. Laat je informeren in een winkel van Media Markt over andere bijpassende accessoires, zoals een statief of een additionele lens.

Bestel de filmmaker kit

Bekijk ook de andere onderwerpen

Canon ID

Een Canon-account aanmaken

Jouw voordeel bij registratie Canon ID: gratis 15GB opslag voor foto en video op Canon Irista en toegang tot de Canon Store.