Het belangrijkste nieuws van Canon EXPO 2015

Canon EXPO 2015

Bezoekers van Canon’s prestigieuze EXPO -evenement (13-15 oktober, Parijs) konden kennismaken met een reeks nieuwe professionele printoplossingen waarmee klanten nog creatiever voor de dag kunnen komen op het gebied van imaging. Er was een speciale zone ingericht voor drukwerkleveranciers, waar bezoekers een breed en divers scala aan nieuwe technologieën, technieken en toepassingen konden uitproberen.

Canon koos ervoor om op de EXPO een aantal nieuwe producten te introduceren, waaronder de nieuwste imagePRESS-technologie: de C10000VP. Deze technologie is ontwikkeld om in te spelen op de vraag van de klant naar hoge kwaliteit en snelheid in het middensegment van de productiemarkt. Het model is een zorgvuldig uitgebalanceerde drukpers die consistente en levendige uitvoer levert op diverse media.

Ook de VarioPrint i300 was te zien op dit evenement. Dit is een inkjetpers die is ontworpen om het verschil in snelheid en capaciteit tussen hoogwaardige, op toner gebaseerde cutsheet-printers en inkjetpersen met continue invoer op instapniveau te overbruggen en zo drukwerkleveranciers te helpen hun zwart-wit en kleurenworkflows met invoer per vel te consolideren tot één systeem.

In de markt voor grote formaten voorziet de ColorWave 910 – het snelste product van de hele lijn – in de behoefte van drukwerkleveranciers en interne printafdelingen in de architectuur-, bouw- en technieksector, CAD- en GIS-omgevingen en de commerciële printsector om mee te gaan in de trend van reactieve POS-marketingcampagnes op de korte termijn. Op het gebied van software werd klanten getoond hoe ze met PRISMAdirect hun volledige productieworkflow kunnen stroomlijnen, van de verwerving van de bestanden tot en met de levering van een taak.

Er waren voorbeelden te zien van Canon’s baanbrekende Super Creative Printing-technologie, waarmee afstand wordt gedaan van de traditionele printtechnologie. Bij deze innovatieve technologie worden met zeer gevoelige camera's de exacte details van een 3D-object gescand en vastgelegd, voordat er met meerdere lagen inkt een voelbare extra dimensie kan worden toegevoegd. Verder was op het evenement ook een met een 3D-printer geprinte replica van de beker van het wereldkampioenschap rugby, de Webb Ellis Cup, te zien. Deze is geproduceerd door 3D Systems, een partner van Canon.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!