Strategieën uitwerken voor succes

Building strategies for success

De Business & Innovation Scan voor de grafische sector is Canon's tool voor businessanalyse om grafimediabedrijven te helpen hun bedrijfsstrategie te evalueren en aan te passen aan de veranderende markt. Elke scan begint met een drie à vier uur durende workshop om de huidige situatie tegen het licht te houden. Hierbij ligt de focus op de toepassingen die de afdeling produceert. Vervolgens ontvangt de graficus een rapport waarin een aangewezen strategische richting en actieplan worden voorgesteld.

Frank Coolen, productiemanager van de grafische divisie van MTB Maastricht in Nederland, zegt: “De scan leidde ons stapsgewijs door een traject om objectiever te kijken naar ons bedrijf, inzicht te krijgen in onze sterke en zwakke punten, de unieke en onderscheidende kenmerken van ons aanbod te identificeren en te bepalen wat we nodig hadden om onze doelstellingen te bereiken. Belangrijk is dat het de basis heeft gelegd waarop we verder konden groeien zonder de behoeften van onze medewerkers en klanten uit het oog te verliezen.”

Canon heeft in 2013 meer dan 100 Business & Innovation Scans verricht voor de grafische sector. Er is nu ook een nieuwe versie van de Business & Innovation Scan, op maat gemaakt voor interne repro's.

De Business & Innovation Scan voor CRD's helpt centrale repro-afdelingen beter inzicht te krijgen in de gevolgen van huidige trends op hun printactiviteiten en in hun vermogen de huidige en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Het kan ook helpen nieuwe kansen te identificeren om waarde toe te voegen aan hun organisatie.

De scan omvat een workshop op locatie voor de manager van het interne printcentrum met een Canon-consultant. Het resulterende rapport analyseert de huidige situatie van de printafdeling op het gebied van onder andere kostenmanagement, productiviteit, printtoepassingen, marketing en aanprijzing van de diensten, integratie, beveiliging en duurzaamheid. Bovendien worden verbeterpunten voorgesteld en een aanbevolen actieplan geschetst, zodat grafisch ondernemers kunnen werken aan een strategie om de prestaties van hun printcentrum te verbeteren.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!