Bereid u voor op de toekomst van digitaal printen

Ontdek, terwijl de grafische industrie een duidelijk zichtbare verschuiving ondergaat in de nasleep van de groeiperiode van de digitale drukwerkmarkt, hoe Canon Print Service Providers kan helpen in te spelen op deze nieuwe en opwindende kans voor de branche.

Prepare for a digital print future

De grafische industrie verandert in rap tempo en vrijwel iedere dag ontstaan er nieuwe kansen. Waar ooit de opkomst van digitale communicatie onstuitbaar leek, en het de schijn had dat print niet langer nodig zou zijn, ziet Canon nu dat consumenten zich afkeren van digitale kanalen en terugkeren naar print.

Print is nu zelfs het meest opvallende medium, dat de gewenste resultaten boekt. Door de toegenomen vraag naar personalisatie en print op maat groeit ook de interesse in digitale toepassingen.

Digitaal printen leidt tot een transformatie van de grafische industrie en in de komende maanden en jaren is de kans groot dat steeds meer drukwerkinkopers en PSP's zullen inzien dat digitaal nu een praktisch, en vaak zelfs wenselijk alternatief vormt voor offset. Canon heeft geïnvesteerd in onderzoek in de afgelopen zes jaar om grafische bedrijven te helpen inzicht te krijgen in de toenemende kansen.

Potentiële voordelen

Voor de klant, ongeacht of het hierbij om consumenten of bedrijven gaat, biedt digitaal printen een opmerkelijke mate van gebruiksgemak. Zij kunnen online digitale printopdrachten bestellen op een tijdstip en plaats van hun keuze. Zij kunnen tevens de exacte tekengrootte, het lettertype, de regelafstand van de documenten en andere aspecten opgeven. Vervolgens kunnen zij deze dan laten printen, nabewerken en zelfs leveren binnen een tijdsbestek dat onmogelijk zou zijn geweest in de dagen van bestelformulieren en offset opdrachtwachtrijen.

De perceptie dat digitaal drukwerk een teleurstellende printkwaliteit oplevert is gewoon niet langer waar. De technologie is zo ver voortgeschreden dat de nabewerking van de prints en het scala van opties op zijn minst vergelijkbaar is met die van offset alternatieven. In combinatie met de reeks interessante papiersoorten die de meeste geavanceerde grafische bedrijven nu gebruiken, levert het eindproduct vaker tevreden dan teleurgestelde klanten op.

Velen zijn bovendien enthousiast over de opties voor personalisatie en variabel printen die digitaal printen biedt. Bedrijven kunnen gebruikmaken van een reeks van gegevens - van inkoopgeschiedenis tot demografische informatie en zelfs hun exacte locatie - om drukwerk te leveren dat direct relevant is. Het maakt marketingcampagnes meer gericht en zorgt voor een drastische verhoging van de responspercentages. Zo hebben bijvoorbeeld veel bedrijven in de detailhandel opmerkelijk succes gehad bij het leveren van vouchercodes die speciaal zijn toegesneden op de specifieke winkelgewoonten van individuele consumenten.

Daarnaast zijn er de kostenvoordelen voor de grafische bedrijven zelf. Zij hoeven niet langer op grote schaal te drukken om een oplage rendabel te maken, dus kunnen de voorraadniveaus aanzienlijk worden beperkt, en profiteren alle betrokkenen van lagere huurkosten en een geringere verspilling.

Aan de slag

Als u nog geen deel uitmaakt van de digitale printrevolutie, hoe kunt u dan aan de slag gaan? De eerste stap is snel handelen. Uw concurrenten hebben deze kans gezien en proberen het potentieel van digitaal aan uw klanten te verkopen. Bij Canon zien we zelfs de opkomst van een geheel nieuw soort grafische bedrijven dat uitsluitend digitaal werkt en dat marktaandeel verwerft in dit segment.

De volgende stap is beslissen welke digitale toepassingen de meest effectieve communicatie kunnen bieden voor uw klanten en dus de krachtigste groeigebieden zijn voor uw bedrijf. Is trans-promo het juiste gebied? En hoe staat het met publicaties met een kleine oplage? Of misschien moet u overwegen activiteiten via print-on-demand of web-to-print te gaan aanbieden?

Praat met uw partners en verzamel zo veel mogelijk advies. Dit zijn belangrijke vragen en cruciale beslissingen, maar hier ligt een kans die niet langer kan worden genegeerd.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!