De toekomst van digitaal printen in de productiesector

Digitaal printen is een snelgroeiend gebied en er zijn innovatieve toepassingen beschikbaar binnen de productiesector waarmee zowel klanten tevreden kunnen worden gesteld als de omzet kan worden verhoogd.

Bij digitaal printen denken de meeste mensen al gauw aan marketingmaterialen zoals posters, brochures en point-of-sale materialen. Slechts enkelen denken na over hoe dit voor de productiesector zou kunnen werken. Toch is dit een snelgroeiende branche met een nieuw type digitale printers waarmee de meest vooruitstrevende fabrikanten verbazingwekkende producten beginnen te vervaardigen die hun klanten blij maken en hun omzet een impuls geven.

Variabel en gepersonaliseerd digitaal printen biedt vele mogelijkheden voor fabrikanten. Bij Canon hebben we bedrijven gezien die digitaal printen gebruikten om ontwerpen of producten te vervaardigen zoals vloeren en werkbladen op maat die zijn voorzien van afbeeldingen en zijn afgestemd op de individuele consument. Sommige fabrikanten gaan nog verder en brengen de afbeeldingen van hun klanten aan op een keramische plaat met koperen leidingwerk aan de binnenkant, waardoor radiatoren er niet langer onooglijk uitzien en daadwerkelijk bijdragen aan de inrichting van een ruimte.

Op andere terreinen dan decoratie vervangt digitaal printen in toenemende mate traditionele zeefdruk op onderdelen binnen vervaardigde producten en machines, zoals meters en schakelpanelen. Of voor autobekleding, waarbij vinyl wordt aangebracht op auto's, zoals taxi's, om uiterst mobiele en zichtbare promotiehulpmiddelen te vervaardigen. Dezelfde technologie wordt nu ook toegepast op meubilair in het productieproces.

De business case

Dergelijke creatieve toepassingen zijn nog maar het begin. Een behoefte aan meer personalisatie leidt tot een toegenomen vraag, plus de noodzaak tot flexibiliteit en kostenbeheersing.

Bedrijven hoeven niet langer op grote schaal te printen om een oplage rendabel te maken. Digitaal printen stelt grafische bedrijven in staat veel flexibeler te zijn en in te spelen op de behoeften van de klant. Printoplagen kunnen kleiner zijn en ontwerpen kunnen veelvuldig worden gewijzigd of volledig worden aangepast aan een breed scala van materialen. Bovendien worden er geen concessies gedaan aan de kwaliteit, aangezien de reeks beschikbare digitale printopties en nabewerkingen vergelijkbaar is met die van analoge alternatieven.

Digitaal printen zal een belangrijke rol gaan spelen in de productiesector. Het maakt een geheel nieuwe reeks van substraten, media en materialen mogelijk waarmee Print Service Providers innovatief aan de slag kunnen gaan en zo creatief kunnen zijn als hun verbeeldingskracht maar toestaat.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!