De ontwikkeling van de imagePRESS C10000VP

Bringing the imagePRESS C10000VP to life

Een decennium geleden introduceerde Canon zijn eerste imagePRESS, de C7000VP. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 40.000 machines verkocht die de naam imagePRESS dragen. We hebben Mark Lawn, European Professional Print Director, gevraagd uit te leggen waarom het nieuwste paradepaardje – de imagePRESS C10000VP – digitale kwaliteit en productiviteit naar een hoger niveau tilt.

Hoe past de imagePRESS C10000VP in het plaatje van het professionele printportfolio?

Het is het vlaggenschip van de imagePRESS-serie en is ontworpen voor centrale repro's, copyshops en grafische bedrijven. Met een snelheid van 100 ppm en een bedrijfscyclus van maximaal 1,8 miljoen valt dit apparaat in het meest interessante segment van de markt, waar de groeimogelijkheden het grootst zijn.

Wat is het idee achter deze pers?

Dat is dezelfde filosofie als achter elke uitbreiding van het digitale aanbod van Canon op basis van productiekleuren: ervoor zorgen dat het imagePRESS-portfolio fris blijft en blijft voorzien in de huidige en toekomstige behoeften op de markt. In het geval van de imagePRESS C10000VP betekende dit dat er een apparaat moest worden ontworpen waarin de ontwikkelingen van het laatste decennium op het gebied van digitaal printen werden meegenomen.

Om welke ontwikkelingen gaat het?

Fabrikanten hebben de kwaliteit, productiviteit en flexibiliteit van digitale printproducten steeds verder verbeterd en zo de kijk op digitaal printen veranderd. Op hun beurt printen PSP's steeds vaker digitaal en hebben zij nieuwe producten en bedrijfsmodellen ontwikkeld. Door deze 'vicieuze cirkel' wordt digitaal drukwerk nu gebruikt door zowel kleine, flexibele bedrijven die uitsluitend digitaal werken, als middelgrote grafische bedrijven die offset- en digitale persen in huis hebben. Deze toegenomen populariteit brengt echter ook de druk met zich mee dat de prestaties van traditionele processen moeten worden geëvenaard. Dit betekent dat aan de vraag van drukwerkinkopers moet worden voldaan naar snelle doorlooptijden en drukwerk van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs en met zo weinig mogelijk uitvaltijd als gevolg van onderhoud. Kortom, de markt is volwassen geworden en dat geldt ook voor de PSP's.

Hoe hebben deze factoren geleid tot de ontwikkeling van de imagePRESS C10000VP?

PSP's hebben een betrouwbare, robuuste en snelle machine van hoge kwaliteit nodig die vrijwel alles aan kan wat deze te verwerken krijgt. Een machine die is ontworpen om dag in, dag uit drukwerk te produceren. In de praktijk betekende dit dat de nieuwe pers aan vijf belangrijke eisen moest voldoen: kwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid, consistente kleurreproductie en mediaflexibiliteit. Bovendien mochten betere prestaties op het ene gebied niet leiden tot slechtere prestaties op een ander gebied.

Kunt u daar wat dieper op ingaan?

Laten we snelheid als voorbeeld nemen. Het feit dat de imagePRESS C10000VP 100 pagina's per minuut kan printen is belangrijk, maar alleen als het apparaat dit bij elke nieuwe shift en elke nieuwe taak opnieuw doet, op elk nieuw blad op consistente wijze kleuren blijft produceren en dit bovendien op alle substraten doet, variërend van 60 gsm tot 350 gsm (niet-coated) en 70 gsm tot 350 gsm (coated), of het nu om structuurpapier gaat of niet. Dat is de omgeving waarin PSP's tegenwoordig actief zijn. Alles is complexer geworden, of het nu gaat om het dienstenaanbod, het dagelijkse productieschema of afzonderlijke taken, waarbij zelfs een mix van diverse media of een gecompliceerde nabewerking vereist kan zijn.

Met het feit dat de pers overweg kan met diverse media, wordt dus voorzien in een echte behoefte?

Absoluut. Door op een slimme en passende manier een mix van gewichten en structuren in te zetten, kan de impact van een taak aanzienlijk worden vergroot. Het is ook essentieel om te profiteren van het voordeel van drukwerk ten opzichte van elektronische media, namelijk dat ze tastbaar zijn. Voor sommige digitale persen geldt echter dat de snelheid aanzienlijk daalt wanneer er verschillende papiersoorten worden gebruikt. Dit is echter niet van toepassing op de imagePRESS C10000VP, omdat deze beschikt over dubbele fusers. Hiermee wordt niet alleen de papierbaan gestroomlijnd, maar kan het apparaat ook beter worden gekoeld, zodat gebruikers kunnen printen op meer hittegevoelige substraten. Doordat er een externe warmteriem in plaats van een invoerrol is gebruikt, is de fixering stabieler en blijft de temperatuur constant, zelfs als er met hoge snelheid of op zwaar papier wordt geprint.

U hebt benadrukt hoe belangrijk consistente kleuren zijn. Hoe zorgt de pers hiervoor?

Consistente kleuren hebben een grote invloed op de productiviteit. Je hoeft een taak dan namelijk niet opnieuw uit te voeren omdat de kleuren niet kloppen. Het maakt niet uit hoe goed de kleurbeheerworkflow is als de printengine kleuren niet goed reproduceert. Daarom hebben we voor de imagePRESS C10000VP een nieuwe toner geïntroduceerd: CV-toner. Deze heeft een speciaal ontwikkelde parashell-constructie die verstrooiing en vegen tot een minimum beperkt en een uitstekende beeldkwaliteit oplevert. De toner heeft ook een gladder oppervlak en kan daardoor beter worden aangebracht. Doordat er een extra groef is toegevoegd aan de developer-eenheid, kunnen de toner en developer consistenter worden aangebracht op de diverse media. De pers is ook voorzien van een nieuwe kalibratietechnologie voor real-time dichtheidscorrectie.

U hebt eerder gezegd dat PSP's, net als de markt voor digitaal printen, volwassen zijn geworden. Wat bedoelt u hiermee?

Ik vind dat PSP's tegenwoordig heel volwassen omgaan met beslissingen over investeringen. Ik zal een eenvoudig voorbeeld geven. Het komt nu veel minder vaak voor dat een PSP zijn investeringsplannen baseert op een recente aankoop van een directe concurrent of, als het aankomt op productiviteit, op de aanname dat sneller ook beter is. Tegenwoordig kijken meer PSP's naar wat er gebeurt binnen hun eigen bedrijf en binnen de bedrijven van hun klanten, omdat ze weten dat ze pas succesvol kunnen zijn als ze hun beloften aan de klant nakomen.

Deze veranderingen hebben ook invloed op fabrikanten zoals Canon. Zo is het verkoopproces complexer geworden, omdat we een meer adviserende benadering moeten hanteren, waarbij Canon de klant begeleidt bij het nemen van beslissingen die zijn gebaseerd op zowel huidige als toekomstige bedrijfsstrategieën. Dit is wat bij Canon wordt bedoeld als wordt gesproken over het klanttraject. Tijdens dit traject ondersteunt Canon iedere klant met een doorlopende cyclus van feedback en ontwikkeling. Om dit te kunnen doen, moeten wij, fabrikanten, de tijd nemen om meer te weten te komen over de bedrijven van onze klanten en onze beloften nakomen door producten, zoals de imagePRESS C10000VP, te ontwikkelen waarmee de klant aan het einde van het traject het gewenste doel kan bereiken.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!