Kansen grijpen in de markt voor beurzen

Exhibition_Opportunity
Exhibition_Opportunity

  • Bedrijf: Open Print
  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Website: http://www.openprint.com/
  • Services: digitale, offset- en grootformaat productie van catalogi, folders, tijdschriften, conferentiemateriaal, signage, banners, canvasprints en graphics voor internationale bedrijven die deelnemen aan Europese beurzen en evenementen.

Inleiding

Open Print, printspecialist voor beurzen, begon ooit als een kleine copyshop voor het zakendistrict van Barcelona. Inmiddels heeft het bedrijf beurzen en congressen geïdentificeerd als een gebied waar drukwerk van grote waarde is en heeft het zich ontwikkeld in een goedlopende onderneming die voldoet aan de behoeften van klanten aan hoogwaardig drukwerk met een snelle turnaround.

Open Print bedient een internationaal portfolio van klanten en produceert catalogi, folders en tijdschriften voor evenementen, en print op vinyl voor reclamemateriaal en borden. Andere diensten zijn het printen en monteren van POS-systemen (Point Of Sale) voor reclametoepassingen, zoals pop-up- en oprolbare bannerdisplays, diverse andere soorten banners en canvasprints, evenals het monteren van complete beursstands.

De uitdaging

Volgens commercieel directeur, Víctor Castaño, heeft de grafische-kunstsector de afgelopen jaren een complete transformatie ondergaan: "Er ligt meer focus op snellere en efficiëntere processen en er is een groeiende vraag naar uitzonderlijk hoogwaardig drukwerk, niet alleen voor marketingmateriaal van klein formaat maar ook voor grootformaat toepassingen zoals reclameborden en beursmateriaal."

Open Print heeft ingespeeld op deze trend door haar dienstenaanbod uit te breiden met een breed scala aan offset- en digitaal drukwerk en grootformaat prints op zowel flexibele als harde substraten tot 50 mm dik. Er worden wel dertig verschillende orders per dag verwerkt waarvoor meestal verschillende processen moeten worden gebruikt. Daarnaast vereisen grootformaat opdrachten vaak ook installatie op de site van de klant. Klanten complimenteren het bedrijf regelmatig aangaande de printkwaliteit, snelheid van levering, aandacht voor detail en de klantenservice die het biedt.

Na 2010 voldeden de printers van het bedrijf niet meer aan de eisen van hun klanten. Production Manager, Matias Bieniaszewski zegt: "Om succesvol te blijven in onze markt, hadden we behoefte aan een printoplossing die ons in staat zou stellen om de productietijden te verkorten, onze flexibiliteit en de efficiëntie van onze processen te verhogen, de kwaliteit van onze producten te verbeteren en een toegevoegde waarde te leveren waarmee we ons zouden onderscheiden van onze concurrenten."

De oplossing

Open Print legde de vraag bij Canon, waar men inzicht vergaarde in de onderneming en de juiste combinatie van oplossingen identificeerde voor de eisen van de onderneming. Na zorgvuldige overweging koos Open Print voor een imagePRESS 1125 en een Océ VarioPrint 6160 Ultra voor zwart-wit digitaal drukwerk, drie imagePRESS C7010VP-apparaten voor hoogwaardig digitaal kleurendrukwerk en een Océ Arizona® 350 voor de productie van grootformaattoepassingen op diverse printmedia en oppervlakken. De apparatuur werd geleidelijk geïnstalleerd, over een periode van drie jaar. In januari 2013 was het oude machinepark volledig vervangen door de Canon-oplossing.

Nu is het bedrijf beter in staat om flexibele drukwerkdiensten met korte deadlines en doorlooptijden aan klanten te bieden. Castaño: "Dankzij de kracht, de veelzijdigheid en het brede scala aan functies van de Canon-oplossingen is Open Print nu een van de meest concurrerende bedrijven op de markt, zowel in eigen land als in het buitenland."

De voordelen

Drie jaar nadat het project werd gestart, is de export van Open Print indrukwekkend toegenomen. Castaño schrijft een groot deel hiervan toe aan Canon: "De printoplossingen van Canon hebben ons in staat gesteld zeer succesvol te concurreren op de internationale markt dankzij de hoge kwaliteit van ons werk."

Met de nieuwe apparatuur kan het bedrijf tevens een groter aanbod bieden voor alomvattende oplossingen voor volledige marketingcampagnes en evenementen. "Het beste bewijs van de goede resultaten, is de jaarlijkse groei van onze omzet en winst", aldus Bieniaszewski. "De kleurstabiliteit en betrouwbaarheid van de machines zijn fantastisch. Dit heeft ons in staat gesteld ons productaanbod uit te breiden en de hoogwaardige uitvoer te waarborgen."

Naast de betrouwbaarheid en kleurstabiliteit van de machines, is het bedrijf ook complimenteus over de ondersteuning van het verkoopteam bij Canon. Germán Sferco, Director van Open Print, besluit:

Een uitzonderlijk voordeel dat deze producten bieden ten opzichte van concurrerende producten, zijn het after-sales advies en de technische service door Canon. Canon's experts geven ons voortdurend nieuwe ideeën en staan ons terzijde met advies op het gebied van trends in de markt. Zo kunnen we op het juiste moment winstgevende investeringen doen en er zeer snel een optimaal rendement uit halen.

Ontvang uw eigen exemplaar!

Vraag direct uw eigen exemplaar aan!