Circulaire Economie bij Canon

Circulaire Economie bij Canon

In elke levensfase van een product rekening houden met herbruikbaarheid en het terugdringen van de milieu-impact

De Circulaire Economie vergt een andere kijk op ontwerp en productie. Het combineert innovatie en duurzaamheid en heeft als doel de herbruikbaarheid van producten te maximaliseren en de milieubelasting ervan te minimaliseren. Ook voor ons is dit een belangrijke doelstelling. Het begint al bij ons 

productontwerp. In die fase zorgen we er bijvoorbeeld voor dat producten aan het einde van hun levensduur gemakkelijk uit elkaar te halen zijn voor recycling. En we kijken ook hoe we in elke fase – produceren, gebruiken, recyclen – de milieu-impact kunnen minimaliseren. 

Van de keuze voor grondstoffen en de productie en distributie van de apparatuur tot aan het gebruik en het hergebruik of recycling. Onze doelstelling is om per product de CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus met 3% per jaar te verminderen. En dat is gelukt; over de afgelopen jaren hebben we zelfs een gemiddelde reductie van 5% bereikt.

Remanufacturing
Een selectie van onze apparaten gaat na afloop van het contract terug naar onze fabriek in duitsland, waar we ze demonteren tot basisonderdelen. deze onderdelen worden gereinigd en getest, en vervolgens wordt de machine opnieuw opgebouwd met nieuwe en bestaande onderdelen. elk product ondergaat dezelfde kwaliteitsgarantieprocedure als een volledig nieuw vervaardigd systeem. zo maken we de systemen weer zo goed als nieuw en verdubbelen de levensduur. 

Circulaire producten
Voor Canon's EQ80-reeks zijn de bestverkopende modellen van de afgelopen jaren geselecteerd. Alle producten uit deze reeks worden gebouwd met 80% of meer van al bestaande onderdelen en componenten. Daarom kunnen we de CO2-uitstoot van de productie verminderen met maar liefst 80%. 

Voor meer informatie klik hier.

Cartridge recycling
Het recyclingprogramma voor tonercartridges van Canon biedt een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege toner- en inktcartridges van Canon te retourneren. Dit recyclingprogramma bestaat al sinds 1990. Elk onderdeel van elke geretourneerde cartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe cartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de cartridge belandt op de vuilnisberg. Canon won een belangrijke award voor dit programma, namelijk de Circulars 2016. 

Wilt u weten of uw cartridge in aanmerking komt voor dit programma? Klik hier.